dupa indelungi cautari pe net, fara nici un rezultat concret, m-am decis sa intreb aici, poate ma poate ajuta cineva.
Am un PFA cu cod caen 6202 si din Feb.2014 am functionat la norma de venit. (prestez servicii IT).
Lunar am avut doar cate o factura de 32000 RON pe care e trecut si un discount de 4000 RON. Deci fiecare factura lunara din feb.2014 incoace a fost emisa pe data de 25 a lunii si a avut scadenta pe 5 luna urmatoare, si are pe ea:
#1 Servicii IT - 32000 RON
#2 Discount - 4000 RON
Tot am amanat completarea registrului jurnal pt ca nu am stiut ce sa trec in el. Ma poate ajuta cineva pls?
In primul rand vreau sa intreb daca trebuie sa trec in registru separat "Sevicii IT" si alta inregistrare pentru "Discount", sau e suficient daca trec doar o inregistrare generica "Servicii IT" si trec suma finala (valoare servicii - discount)?
La #2 ce pun? E ok daca pun data cand am emis facutra? sau trebuie sa fie o data ulterioara incasarii?
la #3 banuiesc ca e suficient daca scriu "Factura SOFT-01, 25.Feb.2014"
la #4 e Suficient daca scriu doar "Servicii IT"? Sau trebuie sa trec exact cum scrie in factura?
la #5 si #6 habar n-am. ....
la #7 sau #8 care din ele trebuie completata.
Va multumesc anticipat, si va rog sa dati, daca este posibil, un exemplu de inregistrare concret avand in vedere datele prezentate mai sus.