Buna,
am intentat divort sotiei (pe care am prins-o ca ma insela). Avem 2 copii minori (5 si 10 ani). In cei 12 ani de casatorie, eu am contribuit cu 90% din veniturile in familie (ce pot fi dovedite cu acte). In ultimii 7 ani de casatorie eu lucrez de acasa, Sotia lucreaza la un job normal, la birou. Eu lucrand de acasa (lucrez in IT si am un PFA) eu sunt cel care ma ocup in mare parte de curatenie, copii (educatie, teme, mancare, etc), si alte treburi gospodaresti (locuim la casa). Sotia se ocupa si ea, dar doar seara vreo 3 ore dupa ce vine de la munca. Eu sunt cu copii acasa non-stop, iar sotia doar dupa ora 6 cand vine de la munca.
Copiii ma iubesc. Baiatul (10 ani) stie despre divort si din punctul lui de vedere vrea sa ramana cu mine (bineinteles ca nu l-a intrebat nimeni explicit, dar intelege ce se intampla si si-a exprimat singur optiunea in fata amandoura). Fetita (5 ani) nu prea stie... ea tot spune ca ne iubeste pe amandoi si ca vrea sa ramanem impreuna...
Intrebarea e ce sanse am sa obtin eu tutela copiilor la divort (avand in vedere ca de 7 ani eu sunt cel care are mai mult grija de ei, si pot in continuare sa fiu cu ei zilnic acasa non stop, sa-i ingrijesc, sa ii ajut la teme, eucatie, etc. Daca le-ar fi in credintati mamei lor, ea nu ar putea oricum sta cu ei in timpul saptamanii pt ca e la servici 8-17 si asta ar insemna ca ar trebui sa-i lase ori cu mama ei care este batrana, ori cu o eventuala bona.
Cat despre partaj? Ce cota considerati ca as putea obtine maxim? Dupa cum spuneam, veniturile in casa au fost asigurate de mine cam 90% (peste 3000 EUR lunar) dovedibili prin acte, in schimb ce sotia avea venitutri de ~2000 ron. Despre aportul prin munca in casa, consider ca eu am muncit mai mult decat ea (bineinteles, asta nu poate fi cuantificat, pot doar aduce martori, dar vreau doar sa subliniez ca nu am fost nici pe departe absent la treburile casnice). Nu au lipsit nici concediile de 4-5000 de euro anual platite practic tot din banii mei, ca ea nu si le-ar fi permis altfel. Eu i-am propus divortul amiabil, si i-am oferit 20000 euro. Ea a refuzat si a spus ca nici nu se gandeste, si ca vrea 50000 euro si un apartament (care a fost achizitionat in timpul casatoriei, dar pe care eu l-am cautat, negociat, renovat, ingrijit, reparat, etc). Ea abia daca stie unde este.
Cel mai recent răspuns:
adrian259 , utilizator
22:39, 14 Septembrie 2018