Buna seara.
Din diverse motive legate de relatia cu sotia mea as dori divortul, dar stiu cu siguranta ca nu ar accepta sa impartim custodia copiilor.
As dori sa stiu in ce conditii tatal poate obtine custodia macar a unuia dintre copii.
Copii au varsta de 4 ani si respectiv 7 luni.Eu mi i-as dori pe amandoi, dar cred ca un sugar ramane mamei, fara drept de apel cand vine vorba despre o despartire ce are la baza motive subiective.
In prezent eu pot demonstra venituri mult mai consistente ca ale sotiei. (ea are doar indemnizatia de crestere copil si alocatiile acestora). Eu detin locuinta-dobandita inaintea casatoriei (ea ar trebui sa se mute la mama ei, unde locuiesc mai multe persoane).
In notiunea de custodie, la acest moment, potrivit noului cod civil, vorbim despre autoritate parinteasca si stabilire domiciliu minori.
Autoritatea părinteasca, ca regula, se exercita in comun de catre ambii părinti.
Locuinta minorului se stabileste avand in vedere interesul superior al minorului .... ca atare, daca o sa puteti dovedi in fata instantei ca aveti capacitatea si conditiile materiale, financiare si morale pentru cresterea si educatia minorului/minorilor atunci o sa puteti obtine stabilirea domiciliului la domiciliul dumneavoastra.
Conditiile materiale nu va ajuta prea mult in stabilirea domiciliului unui copil de 4 ani la tata. Presupun ca dvs lucrati si veti delega pe altcineva sa supravegheze si sa ingrijeasca minorul in perioada in care dvs sunteti la munca. Puneti asta in balanta cu faptul ca mama este in prezent in CIC si este permanent acasa si se poate ocupa personal de copil: un ne-parinte vs un parinte. As zice ca va castiga parintele.
Faptul ca in casa parintilor ei locuiesc mai multe persoane nu este neaparat un dezavantaj - copilul trebuie sa aibe unde locui decent - dvs stiti realitatea si puteti sa estimati mai corect.
Daca puteti demonstra ca mama nu se ocupa de copil sau il neglijeaza ... aveti sanse.
Pe de alta parte puteti sa va luptati pentru un program de relatii personale cat mai extins - pentru ca aici aveti sanse foarte mari.
Consultati un avocat caruia ii puteti oferi toate detaliile.
Custodie copii
claudiutan
Buna ziua,
In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca ... (vezi toată discuția)