avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am șanse pentru custodie unică ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am șanse pentru custodie unică ?

Bună seara!

Am o problemă destul de mare și aș vrea să știu cum vedeți dvs lucrul ăsta.

Am trăit în concubinaj cu o doamnă timp de 10 ani. În acești ani am ajuns să avem 3 copii și de curând mi-am dat seama că mă înșela cu altul/alții (aventuri, relații sexuale).

În momentul ăsta suntem în situația de a ne înțelege în ce privește copiii. Ea tinde spre custodie comună.

Întrebarea mea este următoarea:

Știu că relația dintre noi nu are o legătură directă cu copiii, dar dacă reușesc să demonstrez că ea lăsa copiii cu alte persoane doar cât întreținea relații sexuale, care credeți că sunt șansele să ajung la o custodie unică ?

Sunt bine venite răspunsurile de la avocați sau de la cei care au mai auzit de astfel de cazuri.

Mulțumesc!
Nu aveti nicio sansa pt motivele expuse. În afara de faptul ca veti exercita impreuna autoritatea parinteasca, e posibil ca locuinta copiilor sa fie la ea, mai ales ca sunt copii micuti. Ar putea fi la dvs daca la dvs locuiesc acum și mama nu e prin preajma.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Șanse infime ca să nu spun nici o șansă.Problema cu infidelitatea o puteți invoca la divorț pt culpa dar nu are legatura cu.,, custodia"si domiciliul minorilor.Discutati cu un av pt a intelege ce șanse aveți,ce probe sa administrați etc..
Nu ne spuneti in rest cum se comporta cu minorii. Un singur tip de comportament nu o poate inlatura de la a lua decizii pentru copii ei. In rest se poate discuta pe locuinta, pe programul de vizita.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

1. Sunt totuși încă puțin nelămurit. Am spus din primul mesaj că înțeleg că relația noastră nu are legătură directă cu copiii (cu autoritatea părintească care va fi stabilită), dar nu înțeleg cum de nu este numită neglijență față de copii faptul că ea lăsa copiii în grija alteia cât se ducea să întrețină relații sexuale. Doar cât făcea asta. Nu este imoral ?

2. gi-jane2 spune mai sus "mai ales ca sunt copii micuti". Adică, de regulă mama are avantaje în plus față de tată ? Puteți să-mi spuneți care e legea care spune asta ?

Văzând răspunsurile dvs, pare că am fost și f... și cu "banii" luați. Și, repet, înțeleg că ce se întâmpla între noi sau între ea și altul/alții nu are legătură cu copiii, dar în momentul ăsta copiii sunt afectați pentru că noi ne-am despărțit. Ea ne-a făcut nouă rău, ca familie, așa cum era ea, cu bune, cu rele :(
ea putea merge si la piata si putea lasa copiii cu cineva, banuiesc ca nu lipsea cu zxilele. dvs unde erati in timpul asta ?
Adică, de regulă mama are avantaje în plus față de tată ?

teoretic, nu, dar practic are ca cei mici sunt mai atasati de ea.

Alte discuții în legătură

Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori sub 10 ani la tata Manson Manson Buna ziua, Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor. Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusivă în favoarea tatălui? Christinnax Christinnax Bună ziua! Se dă următoarea situație: S. (tatăl) şi V. (mama), căsătoriți legitim din 2011, cu 2 copii minori în vârstă de 4, respectiv 2 ani. ... (vezi toată discuția)