avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am șanse pentru custodie unică ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am șanse pentru custodie unică ?

Bună seara!

Am o problemă destul de mare și aș vrea să știu cum vedeți dvs lucrul ăsta.

Am trăit în concubinaj cu o doamnă timp de 10 ani. În acești ani am ajuns să avem 3 copii și de curând mi-am dat seama că mă înșela cu altul/alții (aventuri, relații sexuale).

În momentul ăsta suntem în situația de a ne înțelege în ce privește copiii. Ea tinde spre custodie comună.

Întrebarea mea este următoarea:

Știu că relația dintre noi nu are o legătură directă cu copiii, dar dacă reușesc să demonstrez că ea lăsa copiii cu alte persoane doar cât întreținea relații sexuale, care credeți că sunt șansele să ajung la o custodie unică ?

Sunt bine venite răspunsurile de la avocați sau de la cei care au mai auzit de astfel de cazuri.

Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea parinteasca comuna inseamna sa luati impreuna deciziile majore in ceea ce priveste cresterea, educatia si dezvoltarea copiilor.

Infidelitatea nu o face nedemna de a decide pentru copii ei. Tot la fel de bine putea fi la munca. De ce a facut o si ce lipsuri exista sau daca e patologic nu face obiectul discutiei.

Reciproc nici un sot infidel nu a fost vreodata dat la o parte din responsabilitatile parintesti.

Si da, cat copii au varsta mai mica mama este persoana de referinta, fata de care se ataseaza primordial copilul, cea care respunde cel mai adecvat nevoilor primordiale de securitate, de sprijin, de hrana etc.

Pe parcurs ce copii cresc si ajung la varsta scolara rolul tatalui si al familiei in ansamblu creste. Nu o spun eu, o spun toate teoriile psihologice ale atasamentului securizant. Nu spun ca nu exista exceptii. Pe acest principiu merg si instantele.

Consultati un avocat si vedeti cum puneti problema in fata instantei daca vreti sa aveti castig de cauza, sa fiti in continuare alaturi de copii, sa puteti fi vigilent daca exista pericolul lasarii lor fara supraveghere si ingrijire. Acesta este rolul dvs.


Pavi_ a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

1. Sunt totuși încă puțin nelămurit. Am spus din primul mesaj că înțeleg că relația noastră nu are legătură directă cu copiii (cu autoritatea părintească care va fi stabilită), dar nu înțeleg cum de nu este numită neglijență față de copii faptul că ea lăsa copiii în grija alteia cât se ducea să întrețină relații sexuale. Doar cât făcea asta. Nu este imoral ?

2. gi-jane2 spune mai sus "mai ales ca sunt copii micuti". Adică, de regulă mama are avantaje în plus față de tată ? Puteți să-mi spuneți care e legea care spune asta ?

Văzând răspunsurile dvs, pare că am fost și f... și cu "banii" luați. Și, repet, înțeleg că ce se întâmpla între noi sau între ea și altul/alții nu are legătură cu copiii, dar în momentul ăsta copiii sunt afectați pentru că noi ne-am despărțit. Ea ne-a făcut nouă rău, ca familie, așa cum era ea, cu bune, cu rele :(


1. Imoral e și sa faci 3 copii în afara căsătoriei, cu o femeie pe care nu ai luat-o de nevastă, dacă tot...
Putea la fel de bine sa meargă la serviciu sau la piață și sa angajeze o bona filipineza.
2. Un sugar de 2 luni, alaptat, cu cine credeți ca are șanse mai mari sa rămână: cu mama sau cu tata?
În care lege scrie?
Ați primit răspunsuri clare de la mai.multi consultanți,existâ o practica a instantelor în sensul ca de regula.domiciliul copiilor se stabilește la mama și, custodia"este comuna.Pt despicarea firului în patru,,explicarea situațiilorestul de rare în care s ar putea obține domiciliul la tata și,/,,sau custodie se discuta în cadrul unei consultații de o ora,nu pe un forum.Din cele povestite pana la acest moment opiniile au fost asemănătoare..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista situații în care locuință copiilor este stabilita la tata, iar ceea ce se are în vedere de către instanta este afinitatea copiilor cu tatăl - dacă exista sau nu sau dacă este mai mare cu mama. În acest sens, copiii sunt audiați dacă au peste 10 ani, se audiază și martori, se face interogatoriul părților și ancheta sociala la locuințele fiecărui părinte.
În procese de acest gen, instanța stabilește urmatoatele:
1. Autoritatea părintească (custodia, cine ia decizii în viata minorilor) - de obicei comuna, în cazuri excepționale exclusiva în favoarea unui părinte (nu pare a fi situația dvs din cele scrise)
2. Locuinta copilului - la mama sau la tata.
3. Pensia de întreținere - la 3 copii e 1/2 din salariul net al părintelui cu care copiii nu locuiesc în mod statornic.
4. Program de vizita - în favoarea părintelui cu care copiii nu locuiesc. Poate fi destul de permisiv, în funcție de vârstă copiilor, de dorința lor și a părinților de a petrece timp împreună.

La aspectele astea sa va gândiți în luarea deciziei, dincolo de sentimentele negative dintre concubini.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
SCA IONESCU & NOVAC, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori sub 10 ani la tata Manson Manson Buna ziua, Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor. Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusivă în favoarea tatălui? Christinnax Christinnax Bună ziua! Se dă următoarea situație: S. (tatăl) şi V. (mama), căsătoriți legitim din 2011, cu 2 copii minori în vârstă de 4, respectiv 2 ani. ... (vezi toată discuția)