Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor.
Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi reproseaza ca de ce nu ma impun in fata mamei lor astfel incat ei sa petreaca cu mine majoritatea timpului, ei nu inteleg ca eu trebuie sa respect o hotarare judecatoreasca si ca ei au fost incredintati mamei lor dupa decizia judecatorului si NU dupa decizia mea.
As dori sa obtin incredintarea copiilor, insa in urma consultantiilor cu 3 avocati, mi s-a spus ca nu am sanse decat daca demonstrez ca mama lor e nebuna, lucru care nu pot sa-l demonstrez pt ca nu ar fi adevarat. Mi s-a spus ca sunt sanse mari ca minorii sa nu fie audiati fiind sub 10 ani si am fost sfatuit sa mai astept macar 2 ani pana la deschiderea procesului.
Mentionez ca fosta sotie isi face bine meseria de mama si nu as avea reprosuri sa-i fac.
Singurul meu avantaj este ca eu am servici, ea nu are, eu fiind sursa ei si a copiilor de venit. Ea are un apartament modest, eu unul mai aspectuos si mai confortabil pt copii.
In rest, pot sa probez interesul meu intens pt copii + faptul ca le-am trimis bani mai multi decat stabiliti in sentinta. Pot sa probez ca le cumpar mereu cele necesare fara sa fie mentionat in sentinta.
A fost cineva in situatia mea pana acum?Cunoasteti cazuri similare in care tatal a castigat incredintarea fara sa demonstreze ca mama e imorala?Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pt a putea castiga un astfel de proces?
Dacă ați divorțat după noul cod probabil că autoritatea părintească se exercită în comun de ambii părinți și locuința a fost stabilită la mamă. Dacă aveți motive întemeiate atunci solicitați ca locuința să fie stabilită la dvs. Copii pot fi ascultați și dacă nu au împlinit 10 ani dacă se consideră că acest lucru este necesar pentru soluționarea cauzei. Sigur că dacă mama se îngrijește în mod corespunzător de copii atunci aveți nevoie de argumente solide pentru demersul dvs. deoarece orice măsură se ia în interesul superior al copilului.
Mai există posibilitatea înțelegerii între dvs și mamă având în vedere dorința copiilor.
Am autoritate parinteasca comuna si un program de vizita destul de larg in comparatie cu alti tatici.
Locuinta a fost stabilita la mama. In momentul divortului nu aveam serviciu bine platit si aveam doar o garsoniera. Acum am un serviciu foarte bine platit si am un apartament bine dotat si amenajat.
Mama nu este de acord ca locuinta sa fie stabilita la mine si deci nu ne putem intelege amiabil, daca era asa nu as fi scris pe acest forum.
Mentionz ca acum sunt interesat doar de incredintarea copiilor mie, asta este ce imi doresc eu si ce-si doresc ei.
As dori sa cunosc opinia specialistilor sau a celor care au trecut prin situatii similare...In cazul in care audierea copiilor nu va fi aprobata, as putea castiga procesul de incredintare bazandu-ma doar pe faptul ca am o situatie financiara foarte buna si un apartament bine aranjat, ceea ce fosta nu are???
În această speță, nu aveți nici o șansă de a vă fi acordată exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. Cel mult puteți obține stabilirea locuinței copiilor la dvs. Nu înțeleg care este rațiunea ptr care vreți ca mama să nu exercite autoritatea părintească asupra copiilor. Dacă se stabilește locuința copiilor la dvs atunci mama va avea un program de vizitare și va plăti pensie de întreținere.
Prin incredintarea copiilor mie eu inteleg stabilirea locuintei acestora la domiciliul meu si un program de vizita pentru mama, nu decaderea sa din drepturi.
Nu am mentionat nicaieri in mesajele precedente ca doresc ca mama sa nu mai aiba autoritate parinteasca.
Am spus doar ca doresc ca baietii sa locuiasca la mine in majoritatea timpului si sa petreaca timp cu mama lor in weekenduri si vacante.
Am intrebat daca as putea obtine stabilirea locuintei copiilor la mine in conditiile in care nu pot sa probez ca mama lor e imorala, pot doar sa probez situatia mea financiara buna si interesul fata de copii de care am dat dovada de-a lungul timpului.