Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor.
Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi reproseaza ca de ce nu ma impun in fata mamei lor astfel incat ei sa petreaca cu mine majoritatea timpului, ei nu inteleg ca eu trebuie sa respect o hotarare judecatoreasca si ca ei au fost incredintati mamei lor dupa decizia judecatorului si NU dupa decizia mea.
As dori sa obtin incredintarea copiilor, insa in urma consultantiilor cu 3 avocati, mi s-a spus ca nu am sanse decat daca demonstrez ca mama lor e nebuna, lucru care nu pot sa-l demonstrez pt ca nu ar fi adevarat. Mi s-a spus ca sunt sanse mari ca minorii sa nu fie audiati fiind sub 10 ani si am fost sfatuit sa mai astept macar 2 ani pana la deschiderea procesului.
Mentionez ca fosta sotie isi face bine meseria de mama si nu as avea reprosuri sa-i fac.
Singurul meu avantaj este ca eu am servici, ea nu are, eu fiind sursa ei si a copiilor de venit. Ea are un apartament modest, eu unul mai aspectuos si mai confortabil pt copii.
In rest, pot sa probez interesul meu intens pt copii + faptul ca le-am trimis bani mai multi decat stabiliti in sentinta. Pot sa probez ca le cumpar mereu cele necesare fara sa fie mentionat in sentinta.
A fost cineva in situatia mea pana acum?Cunoasteti cazuri similare in care tatal a castigat incredintarea fara sa demonstreze ca mama e imorala?Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pt a putea castiga un astfel de proces?
Imi pare rau dar nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni de pe forum...
Nu ma deranjeaza cand cineva isi exprima opinia spunand ca am sau nu am sanse, insa raspunsurile care nu cred ca isi au locul, deci care nu sunt la subiect din punctul meu de vedere, sunt acelea in care mi se spune ca ar trebui sa ma impac cu fosta sotie, sau sa ne intelegem amiabil dupa ce ca am explicat deja in mai multe postari ca acest lucru nu este posibil pt ca am incercat deja aceasta varianta...cred ca e evident ca daca o mediere sau o impacare ar fi fost posibila, la ora aceasta nu as fi scris aici si nu as fi consultat avocati.
Un alt aspect care nu am considerat la subiect este acela in care se spune ca ar trebui sa-mi las in continuare copiii la mama lor, atunci cand intrebarea mea era de la inceputul topicului ''ce as putea face pentru a obtine locuinta copiilor la mine?''
E ca si cum as intreba "Cum pot sa ajung din Romania in Australia?'' iar dvs mi-ati raspunde ''Stai in Romania ca ii bine aici!'', atunci cand raspunsul la subiect ar fi fost ''Ia avionul!''.
Eu nu doresc ca toata lumea sa-mi spuna ca o sa castig, ci doresc sa aflu cum sa procedez pentru a-mi creste sansele de a castiga, aceasta este intrebarea mea de la bun inceput.
In legatura cu avocatii, cred ca inainte de a ma aventura intr-un proces in care stiu din start ca nu am sanse mari, este important sa consult parerile mai multora pt a colecta cat mai multe informatii.
De exemplu fiecare dintre avocati a spus ca va fi un proces greu de castigat insa aveau pareri diferite asupra unor aspecte: unul spunea ca sigur copiii nu vor fi audiati, altul era sigur ca vor fi audiati, iar celalalt nu era sigur...
Apoi unul zicea ca videorile vor fi admise ca probe altul ca videorile nu sunt admise etc etc etc.
Prin urmare, am consultat 3 avocati pt a strange cat mai multe informatii si a avea pareri diferite nu pt ca vroiam ca ei sa ma minta spunandu-mi ca o sa castig fara probleme.
Da, va inteleg punctul de vedere dar, diferenta intre d-voastra si cei care v-au raspuns este ca ceilalti, fiind activi pe forum de mai mult timp, vad speta d-voastra dintr-o alta perspectiva. In timp ce pentu d-voastra constituie o problema arzatoare si vi se pare important de rezolvat, noi ceilalti, citind aici sau avand experienta directa cu multe spete care implica divort si incredintare copii, stim ca puteti sa va bucurati, aveti o situatie de invidiat comparativ cu altii si vedem toti ca prin actiunile pe care incercati sa le puneti in practica aveti sanse sa stricati "echilibrul" de care beneficiati in prezent. Asta se repercuteaza in final asupra copiilor dumneavoastra fiind posibil ca si in cazul ipotetic al unui castig al dumneavoastra, ce castiga copiii pe o parte, sa piarda pe cealalta (poate chiar mai mult).
Aceste aspecte le iau si judecatorii in calcul cand se gandesc la interesul superior al copilului iar ei au si mai multa experienta cu spete asemanatoare.
Si da, daca in Australia ar fi zona de conflict si ar fi posibil sa fiti ranit, v-ar sugera toti sa stati in Romania nicidecum sa luati avionul inspre acolo.
In alta ordine de idei, prin faptul ca v-ati despartit de fosta sotie si exista copii minori, ati intrat deja intr-o zona alunecoasa dpdv al confortului copiilor si este important sa reusiti sa o gestionati cu grija, majoritatea parintilor divortati avand probleme in acest punct, este o chestiune de mare finete.
Va suparati ca nu primiti raspunsuri dar nu vreti sa raspundeti la intrebarile pe care vi le punem.
Cum vi s-a mai explicat, ca sa obtineti modificarea unei stari de fapt trebuie sa demonstrati ca modificarea aduce un plus copiilor. Ce plus aduceti copiiilor prin mutarea la dvs? daca nu aveti un raspuns clar la aceasta intrebare nu aveti cum sa castigati procesul.
E ca si cum vreti sa ajungeti din Romania in Australia dar nu vreti nici sa luati avionul si nici sa va urcati pe vapor. S-ar mai gasi niste cai (cu submarinul sau cu vreo racheta) dar nu's la indemana si nici nu cred ca vi s-ar aproba.
Restul sfaturilor vi s-au dat in ideea ca puteti sa va ajutati copiii si altfel.