avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna tuturor, am stat in concubinaj un an si jumatate din care a rezultat o fetita.
Eu mai am 4 copiii. In ultimul timp nu ne mai intelegeam si fara sa imi spuna nimic m-a scos afara cu cei patru copiii. Fetita fiind la mama lui si stiind ca nu am unde sa ma duc nu m-a mai primit nici inapoi, mi-am cautat chirie iar acum stau cu copiii in gazda. Nu imi da dreptul sa imi vad fata, stiind ca avem aceleasi drepturi egale. As vrea sa stiu daca prin proces voi castiga incredintarea fetitei mele, care are un an si sase luni. Nu am nici un venit, doar alocatia si ajutorul social. Nici el nu lucreaza si fetita e la mama lui.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:02, 18 Iulie 2014
Buna ziua,
In situatia dumneavoastra va trebui sa solicitati in instanta stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra iar exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti.
aveti sanse.
Daca doriti doar sa vizitati fata atunci solicitati acest drept in instanta cu toate sansele.
da, aveti sanse sa obtineti acest lucru asa cum v-a explicat mai sus Dl avocat. Trebuie insa sa stiti ca instanta va decide asa cum este mai bine pentru copil, in interesul copilului si asa ar trebui sa faceti si Dvs. Puteti negocia cu tatal si sa lasati domiciliu fetitei la bunica daca se poate ocupa de ea dar cu drept de vizita oricand, macar pana cand si Dvs va stabilizati cat de cat situatia financiara.Dar, dupa cum am mai spus important este interesul fetitei.
Aveti posibilitatea ca, pana la solutionarea dosarului avand ca obiect exercitate autoritate parinteasca si stabilire locuinta in ceea ce priveste fetita, sa solicitati stabilirea locuintei provizorii a acesteia la locuinta dvoastra prezenta pe calea ordonantei presedintiale, care este o procedura speciala ce se judeca de urgenta.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar in proces am nevoie de avocat?
Stiu ca aveti dreptate ca iar fi mai bine la bunica dar eu nu pot renunta si sa ma angajez nu pot pt ca nu am cu cine lasa copiii dar ma descurc sa le ofer ce au nevoie iar in cazul lui nici el nu lucreaza si la fetita merge de doua ori pe zi iar pe mine nu ma lasa deloc sa o vad.
da veti avea nevoie de avocat deoarece toate cele solicitate trebuiesc scrise si sustinute in fata instantei si ar fi pacat sa va pierdeti drepturile pe care le aveti din cauza necunoasterii legislatiei. Dupa cum v-am spus este mi usor si mai ieftin sa incheiati o conventie notariala prin care Dvs sa aveti dreptul la vizite iar el la domiciliu iar intretinerea minorei sa o faceti in comun. Nu trebuie sa va ganditi la Dvs ca "nu pot renunta" ci trebuie sa va ganditi la unde si cum ii e mai bine copilului pentru ca si daca va duceti in fata instantei si instanta va hotari tot urmand acest interes-al copilului!

Alte discuții în legătură

Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie minor Florin128 Florin128 Buna ziua. va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce ar trebui sa fac. Sunt casatorit si avem o fetita minora de 2 ani relatia nu merge in conditi bune si am ... (vezi toată discuția)