avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori sub 10 ani la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori sub 10 ani la tata

Buna ziua,

Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor.

Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi reproseaza ca de ce nu ma impun in fata mamei lor astfel incat ei sa petreaca cu mine majoritatea timpului, ei nu inteleg ca eu trebuie sa respect o hotarare judecatoreasca si ca ei au fost incredintati mamei lor dupa decizia judecatorului si NU dupa decizia mea.

As dori sa obtin incredintarea copiilor, insa in urma consultantiilor cu 3 avocati, mi s-a spus ca nu am sanse decat daca demonstrez ca mama lor e nebuna, lucru care nu pot sa-l demonstrez pt ca nu ar fi adevarat. Mi s-a spus ca sunt sanse mari ca minorii sa nu fie audiati fiind sub 10 ani si am fost sfatuit sa mai astept macar 2 ani pana la deschiderea procesului.

Mentionez ca fosta sotie isi face bine meseria de mama si nu as avea reprosuri sa-i fac.

Singurul meu avantaj este ca eu am servici, ea nu are, eu fiind sursa ei si a copiilor de venit. Ea are un apartament modest, eu unul mai aspectuos si mai confortabil pt copii.

In rest, pot sa probez interesul meu intens pt copii + faptul ca le-am trimis bani mai multi decat stabiliti in sentinta. Pot sa probez ca le cumpar mereu cele necesare fara sa fie mentionat in sentinta.

A fost cineva in situatia mea pana acum?Cunoasteti cazuri similare in care tatal a castigat incredintarea fara sa demonstreze ca mama e imorala?Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pt a putea castiga un astfel de proces?

Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:14, 17 Februarie 2015
La cum puneti problema, singura varianta castigatoare ar fi reimpacarea cu fosta sotie :). Ea ar asigura confortul copiilor pana ati ajunge d-voastra de la munca iar copiii totodata ar beneficia si de conditiile materiale pe care le puteti oferi d-voastra.

Lasand gluma la o parte, aveti sanse aproape nule sa obtineti locuinta minorilor la d-voastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
mai asteptati 2 ani. ca asa cum puneti problema acum nu vad cum ati putea obtine locuinta minorilor la dvs. nu ati face decat sa stricati relatia cu fosta sotie. incercati sa va intelegeti totusi. sa stea copiii cu dvs in timpul saptamanii, si la mama lor in weekend. poate va fi de acord daca stiti cum sa puneti problema. stiti, exista sanse f mari, ca dupa o perioada copiii sa-si dea seama ca e mai bine cu mama pentru ca in general e mai bine cu parintele pe care il vezi mai rar ;). asa cum sunt lucrurile acum, copiii sunt cei care sufera, iar dvs nu le usurati deloc situatia.
Manson a scris:

Si eu si mama lor vom putea proba in aceeasi masura implicarea noastra in viata copiilor, de aceea, tot ce ne diferentiaza e parerea copiilor si ceea ce eu le pot oferi.

Nu-i chiar tot. Va mai diferentiaza ceva. Hotararea judecatoreasca prin care locuinta copiilor a fost stabilita la mama.

Ea poate fi schimbata (printr-o alta hotarare) daca s-au schimbat imprejurarile avute in vedere la data pronuntarii celei dintai.

Dar ce s-a schimbat, mai exact? Vad ca a ramas ..."aceeasi masura" a implicarii.

In plus, spuneti ca:

Manson a scris:

fosta sotie isi face bine meseria de mama si nu as avea reprosuri sa-i fac.

Si atunci, ce s-a schimbat? Sunt bucurosi copiii sa va vada mai des? Felicitari. Se simt din ce in ce mai bine in cei cativa metri patrati in plus din noua dvs. casa sau prin alte locuri de distractie fiindca aveti ceva mai multi banuti? Felicitari din nou!
Dar ma tem ca mai mult decat felicitari nu veti capata nici de la instanta. Oamenii acestia traiesc printre noi si stiu si ei bine ca, in situatii de egalitate, parerea copiilor sub 10 ani tinde catre parintele cu care ...se distreaza mai mult.
Daca in copilarie mi-ar fi cerut cineva sa aleg intre mama si bunica, cred ca nici n-as fi clipit, fiindca pe bunica o asociam cu vacantaaaaa! Si cand se sfarsea scoala plecam spre bunica precum o ghiulea proaspat iesita din gura tunului.

Bucurati-va de timpul acesta si nu stricati relatiile cu mama copiilor doar de dragul unui nou proces, ca-i pacat. S-ar putea sa dati vrabia din mana ...
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
romascanu, moderator
Chiar dumneavoastra spuneti ca este o mama buna si dumneavoastra ii asigurati mijloacele de trai. E putin probabil ca sa obtineti ce doriti, dar poate ar fi mai simplu sa mutati mama si copii mai aproape de dumneavoastra sau viceversa, sa va mutati dumneavoastra aproape de ea.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
GermanAlex, utilizator
Nu imi face placere sa deschid un nou proces, dar imi iubesc copiii mai mult ca orice si de la nasterea lor am dovedit acest lucru.

Cred ca in urma tuturor eforturilor depuse de-a lungul anilor ca sa le ofer tot ce au acum merit sa fiu mai mult decat un bancomat si un tata de weekend si de vacante.

Nimeni nu ma poate condamna pt ca imi vreau copiii aproape de mine.

Ce s-a mai schimbat intre timp este si varsta lor...la divort ei erau mai micuti, s-a considerat ca trebuie sa stea cu mama lor pt ca erau prea mici, iar eu nu aveam atunci conditiile necesare.

Acum copiii sunt cu 3 ani mai mari, si conditiile mele s-au schimbat.

Mama lor, desi nu este de acord cu schimbarea locuintei la mine nu poate sa ma condamne, ea stie ca o fac pt ca-mi iubesc copiii. La fel nici eu nu am putut s-o condamn cand la divort a cerut locuinta lor la ea.

Doamna Romascanu, mi se pare ca chiar dvs, ati raspuns la alte topicuri deschise, spunand ca tatii care is doresc cu adevarat vor obtine stabilirea locuintei copiilor la ei si ca nu sunt rare cazurile.

Ori, acum inteleg ca mama lor ar trebui absolut sa faca ceva gresit cum ar fi sa nu se mai ocupe de copii sau s-o ia razna pt ca eu sa am sanse.

Pt informatia tuturor, exista in lumea aceasta barbati care isi fac meseria de parinte la fel de bine ca o mama sau chiar mai bine in anumite situatii.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor MarianaBuicaru MarianaBuicaru Buna tuturor, am stat in concubinaj un an si jumatate din care a rezultat o fetita. Eu mai am 4 copiii. In ultimul timp nu ne mai intelegeam si fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)