avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori sub 10 ani la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori sub 10 ani la tata

Buna ziua,

Sunt tatal a 2 baieti de 7 si 8 ani care doresc sa locuiasca cu mine si in vacante cu mama lor.

Sunt divortat dupa noul cod civil. Copiii imi reproseaza ca de ce nu ma impun in fata mamei lor astfel incat ei sa petreaca cu mine majoritatea timpului, ei nu inteleg ca eu trebuie sa respect o hotarare judecatoreasca si ca ei au fost incredintati mamei lor dupa decizia judecatorului si NU dupa decizia mea.

As dori sa obtin incredintarea copiilor, insa in urma consultantiilor cu 3 avocati, mi s-a spus ca nu am sanse decat daca demonstrez ca mama lor e nebuna, lucru care nu pot sa-l demonstrez pt ca nu ar fi adevarat. Mi s-a spus ca sunt sanse mari ca minorii sa nu fie audiati fiind sub 10 ani si am fost sfatuit sa mai astept macar 2 ani pana la deschiderea procesului.

Mentionez ca fosta sotie isi face bine meseria de mama si nu as avea reprosuri sa-i fac.

Singurul meu avantaj este ca eu am servici, ea nu are, eu fiind sursa ei si a copiilor de venit. Ea are un apartament modest, eu unul mai aspectuos si mai confortabil pt copii.

In rest, pot sa probez interesul meu intens pt copii + faptul ca le-am trimis bani mai multi decat stabiliti in sentinta. Pot sa probez ca le cumpar mereu cele necesare fara sa fie mentionat in sentinta.

A fost cineva in situatia mea pana acum?Cunoasteti cazuri similare in care tatal a castigat incredintarea fara sa demonstreze ca mama e imorala?Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pt a putea castiga un astfel de proces?

Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:14, 17 Februarie 2015
Ok, dar induceți în eroare atunci când spuneți că doriți încredințarea (Iată ce ați spus: Mentionz ca acum sunt interesat doar de incredintarea copiilor mie, asta este ce imi doresc eu si ce-si doresc ei).
Așa cum v-am spus eu și ceilalți consultanți, sunt șanse în acest sens, adică a stabilirii locuinței copiilor la dvs. Probabil că cei 3 avocați pe care i-ați întrebat despre încredințarea către dvs a copiilor au înțeles că este vorba despre o autoritate exclusivă, așa cum am înțeles și eu..
Urmează să explicați unui avocat situația concretă și ce doriți cu adevărat, urmând să acționați pe cale legală.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Va asigur ca cei 3 avocati au inteles ce doresc eu si ce doresc copiii...locuinta la mine, program de vizita pentru mama...Am explicat foarte clar ca nu doresc autoritate exclusiva sau decaderea din drepturi a mamei tocmai pt nu este o mama rea.

Raspunsul lor a fost ca daca audierea copiilor nu va fi aprobata pt ca ei sa spuna ce-si doresc nu sunt sanse ca locuinta sa fie stabilita la mine, situatia mea fianciara nefiind un argument suficient pt demonstra interesul superior al copiilor.

Chiar daca eu voi proba implicarea mea in viata copiilor, la fel va putea proba si mama lor pt ca si ea s-a ocupat de ei.

Dupa cum spuneam, singurul avantaj care il am fata de mama copiilor este aspectul financiar, de aceea am fost sfatuit sa astept pana cand copiii implinesc 10 ani cand este sigur ca parerea lor va fi luata in considerare
Situatia dvs financiara nu e un argument , chiar daca copiii vor fi ascultati, nu se tine cont de ce zic ei ca vor, ci de ce e mai bine pt ei.
Dvs sunteti liber sa incercati, daca nu reusiti, va stricati relatia- aia care e cu mama copiilor.
Dvs asta trebuie sa dovediti, ca le-ar fi mai bine daca ar locui la dvs decat la mama, insa asta nu inseamna ca le e mai bine daca locuiesc intr-un ap " bine dotat si amenajat", decat daca locuinta mamei e improprie locuirii unor copii, ca mama nu are din ce ii intretine, ca de pensie nu beneficiaza doar copii, dvs contribuit separat la intretinerea lor in natura.. etc, conteaza deci de ce cereti, cum argumentati si cum dovediti. Conteaza si ce schimbari urmeaza pt copii odata cu schimbarea locuintei.
Conteaza si cum se apara mama, judecatorul are privilegiul de a asculta ambele parti :)

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Daca mama nu munceste, iar stand acasa are grija corespunzator de copii, in interesul lor este ca ei sa locuiasca in continuare la mama. Si dumneavoastra ca tata care le vreti binele copiilor, ar trebui sa intelegeti acest lucru, si sa nu le mai spuneti copiilor ca din cauza unei sentinte judecatoresti nu locuiesc la dvs. Ei acum inteleg ca mama e bau bau si dvs sunteti ala bun si care le faceti toate poftele si va distrati cu ei in weekend-uri si vacante. Dar daca ei vin sa locuiasca la dvs, cine va avea grija de ei in conditiile in care dvs munciti? cine ii pregateste pentru scoala, cine ii ia de la scoala, cine ii ajuta la lectii, cine le spala, calca, pregateste masa? nu imi spuneti ca o bone, menajera, bunica sau afterschool, ca toate astea impreuna nu vor putea niciodata sa inlocuiasca grja unei mame! Copiii sunt mici, probabil in mintea lor este ca daca se muta la dvs va fi pentru ei o vacanta continua, si cateodata ceea ce ei isi doresc nu este neaparat si ceea ce e mai bine pentru ei.
Poi fosta sotie nu are nici un venit, nu ar avea din ce ii intretine daca eu nu as plati pensie. In grija ei, copiii beneficiaza doar de un procent din salarul meu.

In grija mea ei ar beneficia de 100% din salarul meu, lucru care eu cred ca e in interesul lor superior.

Pe urma, apartamentul fostei e modest si al meu cu conditii mult mai bune, deci nu ar fi in interesul superior al copiilor sa locuiasca intr-un apartament cu conditii mult mai bune?

Daca se face ancheta sociala, nu as avea eu un rezultat al anchetei mult mai fovarobil decat mama lor tinand cont ca le pot oferi copiilor mult mai multe?

Si eu si mama lor vom putea proba in aceeasi masura implicarea noastra in viata copiilor, de aceea, tot ce ne diferentiaza e parerea copiilor si ceea ce eu le pot oferi.

Copiii sunt si acum inscrisi la program prelungit, daca ar locui la mine, nu s-ar schimba nimic pt ca i-as lua de la scoala la ora 5 la fel ca si mama lor, serviciul imi permite acest lucru.

Prin urmare, eu nu am nevoie de sfaturi gen ''Lasa-i la mama lor'', daca vroiam sa-i las la ea nu as fi scris aici pe forum.

Singurele sfaturi de care am nevoie sunt acelea in care mi se indica cum sa procedez pentru a putea castiga un astfel de proces sau experiente ale persoanelor care au trecut prin situatii similare...

Si evident daca o impacare ar fi fost posibila, nu as fi pe acest forum.

Dar exista cineva care raspunde la subiect aici?

OK Cris1971, de nu-mi spuneti cum ar trebui sa pun problema pt ca sansele nu mai fie nule?





Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Manson, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare minor MarianaBuicaru MarianaBuicaru Buna tuturor, am stat in concubinaj un an si jumatate din care a rezultat o fetita. Eu mai am 4 copiii. In ultimul timp nu ne mai intelegeam si fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)