avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua
as dori daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema. Sunt casatorit am doi copii si sotia de o vreme pleca la munca in strainatate. atat eu cat si copii locuim la oras in casa parintilor mei. ambii sunt scolari si avand in vedere ca din ultimele discutii purtate cu sotia mea ,ea nu mai vrea sa lucreze in tara dar nu pot merge cu copii nic unde lucreaza ea deoarece acest lucru nu i se permite.Am luat hotararea ca asa nu se mai poate continua. relatiile dintre noi s-au racit drept p-t care singura varianta ar fii divortul. Tin sa precizez situatia mea:sunt salariat am domiciliu stabil, copii au ramas in grija mea de cand ea munceste afara. Acestea fiind zise as dorii sa stiu in cazul unui divort ce se va intampla cu copii. amandoi fiind minori. unul de 12 ani si celalalt de 8 ani. doresc sa precizez ca in ultimii ani au fost in grija mea si asa as vrea sa fie si in continuare. care este posibilitatea sa ii obtina ea tinand cont ca nu are casa si doreste sa ramana in strainatate
Buna ziua! Cu sotia dvs ati vorbit despre intentia de a introduce divort? Poate ca ar fi bine sa ii cereti sa vina in tara pentru cateva zile si sa vorbiti serios despre situatia dvs ca soti si situatia dvs ca parinti. Daca nu ajungeti la o concluzie, puteti apela cu incredere la un mediator. Tocmai ca sa nu ajungeti la "lupta" din instanta pentru copii care nu e placuta pentru nimeni...Oricum in cazul unui divort va trebui sa mergeti la un mediator pentru sedinta de informare obligatorie si gratuita.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Divortul se poate realiza prin mai multe variante: varianta amiabila, unde se cere prezenta ambilor soti: notar , biroul de stare civila. Cand nu exista posibilitatea de a fi ambii soti prezenti: prin acord cu procura sau din vina unuia dintre soti - varianta instantei de judecata. In toate formele, se vor solutiona si cererile adiacente, referitoare la numele sotiei dupa divort, la domiciliul si custodia copiilor minori, la un program de vizitare al parintelui caruia nu i-au fost incredintati copiii, cuantum pensie alimentara.
Acum, dvs. decideti care dintre variantele prezentate vi se potriveste mai bine.
as dorii pe cale amiabila dar imi este teama sa nu pierd copii s-ar putea intampla acest lucru avand in vedere situatii de fata cand copii sunt intretinuti de mine si pot dovedi acest lucru . Sau ar fi mai bine sa invoc parasire de domiciliu tinand cont de faptul ca eu i-am spus atat in particular cat si in prezenta altor persoane ca nu sunt de acord cu plecarile ei
va multumesc
Domnule, nu aveti cum sa pierdeti copiii din moment ce sunt in ingrijirea dvs. de atata timp.
Doar ca autoritatea parinteasca fiind comuna, va fi mai greu sa circulati cu copiii in afara tarii fara mama lor, veti avea nevoie de fiecare data de declaratie notariala de accept de la mama copiilor.
Nu se poate spune ca nu exista posibilitatea sa se stabileasca alt domiciliu minorilor... totusi, depinde de conditiile in care cresc acum, cat va ocupati de ei dv., nu parintii dv., ce conditii are mama, cat de mult si-i va dori...
Daca va axati pe stabilitate, continuitate, atunci sunt sanse mari sa se pastreze domiciliul minorilor.

Alte discuții în legătură

Am o întrebare personala și se refera la probleme familiale. ... Leo23 Leo23 Am o întrebare personala și se refera la probleme familiale. Nepoata mea, doi copii minori și soțul plecat la munca în Anglia,au probleme cauzate de soț ... (vezi toată discuția)
Divort, 2 copii minori Andreiulmeu Andreiulmeu Buna ziua, Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar ... (vezi toată discuția)
Divort - locuinta copiilor- va rog un sfat Lochness Lochness Buna, as avea nevoie de un sfat referitor la situatia in care ma aflu acum, pe scurt: - sotia vrea sa divorteze, motivele invocate fiind puerile cel putin ... (vezi toată discuția)