avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna ziua,

anul trecut(2011) prin iunie am fost prins de politie cu o alcoolemie destul de ridicata in aerul expirat; putin peste limita procesului penal. Mai tarziu am cerut recalcularea analizelor la sange si m-am incadrat sub limita procesului penal. Totusi, in final am fost suspectat de "masluirea" analizelor si mi-au intentat proces.

Pana in prezent, a trecut mai mult de 1 an de zile de cand tot ma prezint la procese si el tot este amanat din diferite cauze. Ultimile 6 luni a fost amanat de breo 4 ori doar din cauza ca cel care m-a reclamat la politie nu se prezinta la proces ca martor.

Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate sa-mi iau permisul de conducere temporar pana se termina procesul urmand ca apoi, dupa ce se termina procesul daca instanta hotaraste ca permisul sa fie suspendat mai mult de 1 an de zile, sa-mi continui restul de suspendare atunci.

Multumesc anticipat
Nu aveti aceasta posibilitate,iar daca instanta va condamna permisul se anuleaza nu se suspenda.
Nu se poate tine cont nici macar ca sunt la prima abatere de genul acesta in 30 de ani de cand practic meseria asta? Eu sunt sofer de meserie, si de asta depinde daca o sa mai am un loc de munca sau nu.
Nu a fost implicat in nici un accident, nimic. Doar atat, ca am plecat dintr-un restaurant acasa cu masina (dupa ce consumasem cateva bauturi acloolice) si cineva din bar a sunat la politie care m-a oprit pe drum.
Acum mi-am invatat lectia, am stat un an deja pe dreapta, nu am ce contesta pana aici, dar imi fac inima rea cand ii vad pe astia ca tot ma amana si ma amana de mi-a albit parul... Akum sunt amanat pana in septembrie, ca cica ei pleaca in concediu.

Aveti idee cam care ar fi pedeapsa posibila pt cazul meu?
Daca santeti trimis in judecata numai pentru savarsirea infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o alcoolemie in sange peste limita legala, fapta prevazuta si pedepsita de art. 87 alin.1 din OUG. 195/2002,si avand in vedere amanuntele furnizate de dvstra puteti spera intr-o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Kawassaky Kawassaky Mi s-a intocmit dosar penal pentru conducerea autoturismului cu o alcoolemie f mare de 2,70 in sange. Dosarul nu a plecat de la politie si poate dura f mult ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)