Da eu am o asemenea speta si as fi si eu curios sa aflu parerea voastra.. Debitorul in faliment. Creanta este garantata de o alta firma prin ipoteca imobiliara.
Art. 452 Cod proc. civ.- Alin II: Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
c) sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.
Daca o firma are poprite conturile bancare
Daca o firma are blocate conturile bancare si vrea sa beneficieze de articolul de mai sus, cu ce acte ar trebui sa faca dovada sumelor necesare platii drepturilor salariale? Daca vine cu statul de plata ce garantie este ca nu este "umflat" artificial ?
Pentru notificarea cesiunii unei creante cu debitorul cedat aflat in Germania (cedentul si cesionarul in Romania), cum procedezi ? Se aplica dreptul roman sau german ? Te adresezi executorului din Romania sau unui organ similar din Germania? Si daca te adresezi executorului din Romania, acesta cum va indeplini procedura de comunicare?
Da, aveti dreptate petoate fronturile..Atentie, insa! Angajatorul nu va poate concedia cat timp sunteti in concediu de ingrijirea copilului...Adevarat. De asemenea nu poate desfiinta postul dumneavoastra. DAR, luati seama ca intre timp se reduc si se transforma posturile ... Cand o sa va intoarceti , postul dumneavoastra nu va fi desfiintat , dar va fi "in aer" si nu se va mai regasi in structura bancii reformate.. In consecinta, acesta va putea fi desfiintat fara probleme dupa ce va veti intoarce la servici. Sfatul meu este sa va interesati la banca si sa vedeti ce posturi se ofera si sa participati activ la aceasta restructurare. Pentru aceasta nu este necesar sa renuntati la concediu dar nimeni nu va impiedica sa va prezentati la banca si sa optati pentru un post . Poate ca totusi cei de la banca nu v-au facut insinuari rautacioase ci, v-au dat un sfat ... pe care poate ca ar trebui sa-l urmati.