avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Ligia1

Activitate Ligia1

Buna ziua,
in cazul in care sunt pensionata anticipat partial, din 31 dec 2020, cu indicele de corectie 1.41 si nu pun pensia in plata, lucarand inca 6 luni sa zicem...la limita de varsta, cand mi se va recalcula pensia cu veniturile obtinute in cele 6 luni in care am mai lucrat se vor calcula tot cu punctaj 1.41. Adica se va recalcula tot punctajul si se va x cu 1.41, sau va ramane puncatjul deja obtinut si se va mai adauga..ceva...acel ceva nefiind corectat cu indicele 1.41.
Cu datele pe care le cunoasteti acum...ce ati putea recomanda..sa imi retrag dosarul si sa il repun in august 2021? Daca nu a aparut nimic in Bugetul asigurarilor sociale pt 2021 daca nu apar alte reglementari indicele 1.41 ar trebui sa ramana valabil macar pana in sept.2021? Daca indicele ar ramane 1.41, m-ar avantaja repunerea dosarului in august, pentru a micsora penalizarea de pensionare anticipata.
Va multumesc.
xx
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
proasta lege...multumesc..
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Chiar daca eu scriu pe cerere art 81 aliniatul 1 si cele 20 de zile de preaviz. Daca nu sunt de acord cu micsorarea preavizului ce poate face?
Daca îmi dau demisia cu preavizul de 20 de zile( conform contractului individual de munca) , art 81 alin 1 conf codul muncii , mă poate obliga angajatorul sa renunț la o parte din preaviz? Îmi poate impune prin prevederile art 81 alin 7 sa renunț la preaviz ? Mă interesează dacă este obligat să mă lase să muncesc in cele 20 de zile de preaviz sau îmi poate desface contractul de munca imediat sau după câte zile de preaviz vrea el. fără acordul meu. Multumesc
Va rog, sa imi spuneti unde pot gasi on line ordinul 125/1990 in forma finala republicat in 1994.
Am in cartea de munca specificat grupa I de munca conform anexa 1 , punctul 10 din acest ordin- ar nu se potriveste meseria.In adeverinta de laangajator apare anexa 1, punctul 10 din ordinul 125/1990, republicat.
As dori sa verific daca in vaianta republicata punctul 10 are vreo legatura cu meseria care ma intereseaza.

M-ar interesa si ordinul 50/1990 tot varianta republicata in 1994.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Neacordare grupa 1
Multumesc,
Da este vorba de conditii deosebite si de faptul ca unii angajatori in colaborare cu sindicatele majoritare nu au dorit pur si simplu sa se complice cu atatea acte si sa si plateasca contributiile datorate pentru locurile de munca din anexa 1 si sa le declare in anexa 2, conform legii 226/2006.
Si dl procuror din documentul de la dumneavoastra ii ajuta...sau cel putin asa inteleg eu.


As avea 2 intrebari:
1)Pentru perioada 2006-2016, inginerii supervizori care lucreaza efectiv la sonde in foraj se incadreaza in conditiile de acordare a grupei I?(au avut spor de conditii grele 25%)
2)In cazul unui raspuns afirmativ la intrebarea nr 1 , pentru ca unitatea nu a facut demersurile legale si nu acorda grupa acestor salariati care ar fi posibilitatile legale de a isi recupera drepturile ?
Va multumesc,
Buna ziua,
Imi puteti spune daca mai exista contract de munca in vigoare in anul 2015 - pentru ramura Energie, Petrol si Gaze.
Stiu ca un contract de munca colectiv pe tara nu mai exista, dar pe ramura Energie? un contract colectiv de munca valabil pentru industria de petrol si gaze, energie..etc..mai exista?
Va multumesc.
multumesc..se pare ca nu am ce sa fac..trebuie sa merg..dar raman la parerea ca este absurd...undeva..legea este aberanta...dar nu degeaba se spune ca romania este tara tuturor posibilitatilor...