avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate anducoj

Activitate anducoj

Răspuns la discuția Problema cu ADP sector 6
Primaria de sector sau generala?
Stau intr-un bloc din sectorul 6 si am o mare problema. Acum 3 zile o echipa de muncitori s-a apucat sa puna borduri si sa amenajeze parcari in fata blocului in care locuiesc. In fata geamurilor mele( bucatarie, living si unul dintre dormitoare) exista un spatiu verde, imprejmuit de un gard pe toata lungimea blocului. Un angajat la ADP sector 6 - Ambrozie Marius a trecut azi dimineata sa vada ce face echipa si a facut un gest demn de Ceausescu: a dat din mana in fata gardului si a zis sa fie mutat cu 3 metri inspre bloc, adica sa taie 3 metri din spatiul verde ptr o parcare in spic. Distanta intre masinile care vor fi parcate si geamul meu va fi de maxim 1,5 metri!. Nu a existat vreun proiect initial , ci doar "darea din mana" a acestui Ambrozie, care se pare ca are drept de viata si de moarte asupra oricarui spatiu verde din sector si implicit a locuitorilor. Exista vreo modalitate sa opresc acest dezastru - mentionez ca gardul a fost montat anul trecut tot de catre ADP cu mari cheltuieli. Nu exista undeva vreo lege care sa specifice distanta minima a unei parcari amenajate de geamurile unei locuinte?
Răspuns la discuția vecini cu probleme
Multumesc ptr precizari...sunt convins ca legea bunului simt poate prevala in cazul traiului la bloc dar traim unde traim si exista si exceptii care se pot rezolva doar pe calea spinoasa si neplacuta a justitiei...din pacate exista unii care, pe langa ca nu au notiunea celor 6/7 ani de acasa, se mai cred si intangibili, considera ca legile sunt o piedica mult prea insignifianta sau sunt pur si simplu niste sociopati...tocmai de asta cred ca scopul intrinsec al unui forum e de a indemna la respectarea legii/normalitatii si nu a incerca demonstratii puerile in sens invers.
Stimate Presedinte,
Imi pare bine ca ati reusit asa o demonstratie stralucita, eu v-am dat definitia din DEX si am pus in paranteze LOCATAR( chirias sau proprietar), intelegeti oare sensul acestor termeni?
O sa incerc sa va explic mai la obiect pe exemplul plin de substanta pe care l-ati expus:

Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
Art. 3. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
B) cu amendă de la 2.000.000 lei la 10.000.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 14), 18), 26), 28) şi 30);

Nu neg ca nu veti reusi sa contestati in justitie aceasta amenda dar va garantez ca daca as fi "vecinul deranjat" ati plati cu mult mai scump daca ne-am intalni in instanta, asta ca sa nu luam in consideratie o intalnire fortuita pe holul blocului...:hammer:
LOCATÁR, -Ã, locatari, -e, s.m. şi f. Persoană care locuieşte într-o casă (în calitate de chiriaş).
LOCUITÓR, -OÁRE, locuitori, -oare, s.m. și f. Persoană care are domiciliul obișnuit într-un loc determinat (într-un oraș, într-o regiune, într-o țară etc.)
Asta e definitia data de DEX. Se observa ca LOCATARII( chiriasi sau proprietari) sunt inglobati in LOCUITORI. Reducand termenii la o scara de bloc, intr-un moment dat, se pot afla in locuintele personale sau inchiriate un nr. de LOCATARI dar si un nr. mai mic de LOCUITORI - de ex. persoane in vizita, un echipaj de salvare, o echipa de procurori intr-o perchezitie sau UN HOMELESS AFLAT LA ODIHNA PE PALIER:D...deci persoanele juridice vor putea fi trase la raspundere numai ptr deranjarea LOCATARILOR si asta in intervalul orar 22-08, pe cand persoanele fizice raspund LA ORICE ORA de deranjul produs LOCUITORILOR. Semantic este simplu si logic dar ideea exacta avuta in vedere de cei care au redactat aceasta lege poate fi lamurita doar de cei care lucreaza in acest domeniu.
Oricum ideea iterata de dl. administrator in mai multe posturi, cum ca orice persoana fizica( care este =D>) poate deranja oricat si oricum fara a suporta nicio consecinta legala, este complet eronata.
elga50 a scris:

Cat priveste art.28 acesta se refera la locuitori, notiunea de locuitor este diferita de "locatar" si in acest fel se defineste si aria de interes.

@Presedintele s-a referit ca "legal" in privinta persoanelor fizice nu exista acest program de liniste in legea 61, publicata si raspublicata.

Locuitorul are un sens mai larg care, tocmai, vine in ajutorul intelegerii acestei legi...daca, ptr pers. juridice, exista un interval orar in care pot face zgomot( 08-22), pers. fizice pot fi sanctionate LA ORICE ORA! Faptul ca anumiti politisti se prevaleaza de ambiguitatea acestei legi tine doar de pregatirea( capacitatea) lor de a intelege( aplica) un text de lege.
Bineinteles ca legea lasa loc de interpretari( nivelul de zgomot, durata lor, etc), dar si astea isi gasesc loc de rezolvare in justitie daca cel care tocmai a primit 500 lei amenda nu are de gand sa plateasca si va face contestatie.
Nu are rost sa confundam LEGEA cu APLICAREA LEGII ca asa nu vom ajunge nicaieri.
Stimate domn Presedinte( sper ca nu de bloc!)
Informatiile pe care aveti nespusa amabilitate sa le impartasiti sunt semi-documentate si in mare parte false...intr-un alt post afirmati ca orele de liniste 22-08 se refera doar la persoanele juridice, iar aici afirmati ca legal nu exista orar de liniste...va dau copy & paste in speranta ca veti studia mai temeinic legile in vigoare:

LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
(actualizata pana la data de 22 septembrie 2004*)
EMITENT: PARLAMENTUL
.........................................
ART. 2
Constituie contraventie savârsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
..........................................
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora;

Din cate inteleg eu, din art. 28, tulburarea linistii SE PEDEPSESTE INDIFERENT DE ORA si asta nu cred ca tine de "tineretul comunist" ci de normalitatea traiului la comun.
Exact in aceeasi situatie sunt si eu si vad ca singura cale de a rezolva problema aceasta este instanta...poate cineva sa imi spuna ce presupune acest lucru si cam cat ar costa?...mentionez ca singurul lucru care ma intereseaza este sa scap de plata impozitului( aprox. 100E/an - motor 2300 cmc)...masina e fier vechi, iar actele nu stie ce a facut cu ele!