avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate CRISTINA22

Activitate CRISTINA22

la inceputul lunii iulie am depus un dosar pt creditul "prima casa" la Banca in euro.dupa ce am primit aviz juridic favorabil din partea bancii,am facut precontractul cu proprietarul,am dat avans 5 % din valoarea creditului,dosarul a fost trimis la Bucuresti pt aprobare cu data de 1 august,urmand sa fie apoi trimis catre fond. Azi am fost informati ca plafonul pt euro s-a terminat si ca nu mai putem lua acst credit in euro ci numai in lei.In lei, programul este inca la inceput si nu am vrea sa fim printre primii clienti,plus ca d-na consilier ne-a zis ca nici macar nu ne poate da informatii legate de cat va fi rata si dobanda.Intrebarea mea este cum imi pot recupera cheltuielile si daca as castiga daca as da banca in judecata...Multumesc!
:)Buna ziua,
Am absolvit facultatea de electrotehnica,examenul de licenta l-am sustinut pe 16 iulie 2010.Astazi am fost si am depus dosarul de somaj(l-am depus deoarece sunt insarcinata in 6 luni si din somaj vreau sa beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului).as vrea sa stiu care sunt lunile pe care se plateste somajul,adica se va plati incepand cu luna august si il voi primi in luna octombrie pe 2 luni sau se plateste incepand cu luna octobrie urmand sa il primesc in octombrie pt ca eu stiam ca se plateste incepan cu 1 ale lunii imediat urmatoare lunii absolvirii.Si as mai vrea sa stiu daca pot beneficia sigur de INDEMNIZATIE PT CRESTEREA COPILULUI?
tudorvaleriu a scris:

1. Da, veti primi indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii intra si perioada de facultate(perioada asimilata stagiului de cotizare, conf.Legii 19/2000) si perioada de 60 de zile pana veti intra in somaj ca absolventa (OUG 148/2005, modificata si aprobata de Legea 7/2007).

2. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art. 1. -
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
(2) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare; (aici intra perioada de studentie)

l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii.

3. In somaj fiind, de aici puteti intra si in concediu de maternitate si in CCC pana la 2 ani. Pe aceste perioade se suspenda somajul si se reia, de unde a ramas, la expirarea acestora.
4. Certificatele medicale de maternitate le duceti la Agentia de somaj care la calculeaza si le plateste. Tot la Agentie faceti si cererea de intrare in CCC.

Multumesc frumos pt raspuns!!!
As vrea sa stiu sigur daca beneficiez sigur de indemnizatie pt cresterea copilului.eu sunt studenta in ultimul an,la zi si la buget si licenta o dau in luna iulie.Daca raman insarcinata in martie/aprilie 2010,in iulie dau licenta si intru in somaj in cele 60 de zile in care se depun actele pt somaj imediat dupa licenta dupa licenta si o sa nasc in noiembrie/decembrie beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului?
Buna ziua!!
Sunt studenta in anul 4 la Facultatea de Electrotehnica(la zi) si in iulie o sa sustin exemenul de licenta pe care o sa il promovez.Intrebarea mea este daca as ramane insarcinata in martie,aprilie si dupa licenta o sa imi bag somajul daca beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului??As mai vrea sa stiu care este cuantumul somajului,de cate luni de somaj beneficiez si daca in timpul somajului inainte si dupa nastere beneficiez de cele 126 de zile de concediu?
Multumesc,
O zi buna!!!!