Buna seara,
Am si eu o curiozitate si poate cineva are un raspuns pertinent:
Persoana X, 55 ani, cu problema psihice are luat in spatiu un nepot care incearca sa o forteze sa vanda apartamentul si in acest fel sa intre in posesia unei sume din vanzare. Ce posibilitate exista de a impiedica acest lucru sa se intample? Asistenta sociala? Tutore?
ERATA !!!!! Impiedicarea unei vanzari de proprietate!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dosarul poarta o data relativ recenta.... 17 septembrie. Citatia e pentru audiere... Nu cred ca parchetul a intrat in posesia dosarului pentru a aproba inceperea urmaririi penale. Cu toate ca, dar nu sunt sigur, pentru a continua cercetarea intr-un dosar penal, stiu ca in urma plangerii/sesizarii la politie se cere acceptul parchetului, nu? Sau ma insel?
Nu cred ca statul a devenit dintr-o data prompt si in 10 zile s-a facut traseul Politie/Parchet si retur, inclsiv citatia.
Buna Ziua!
Este mentionat un numar de dosar, si calitata de Faptuitor, dar nu este mentionat nici un articol penal sub incidenta caruia s-ar incadra cauza.
Caz/speta:
Avocatul X are o relatie intima cu ofiterul Y.
Ofiterul Y, la solicitarea av. X cheama la audieri o persoana Z, doar de amorul artei si pentru intimidare. Mai mult decat atat, in urma unei analize grafoscopice extrajudiciare, citatia catre Z este scrisa de avocatul X si doar semnata de ofiterul de politie.
Intrebarea mea este, unde pot face plangere impotriva politistului si care e incadrerea juridica si daca se poate face plangere si la Barou si impotriva avocatului.
P.S Mentionez ca avocatul este o doamna, nu de alta dar nu vreau comentarii vis a vis de o presupusa homosexualitate a av.
Eu vad inselaciunea, pe langa partea contractuala in:
Valaorea unui apartament intr-o vila este X, cand vila dupa stabilirea pretului se transforma in bloc este X - o suma.
215 C.P.
Dar problema penala e secundara
Va pot contacta si in functie de discutie si angaja?
Multumesc
Multumesc de raspuns!
Da, obligatia de a preda actele exista in antecontract, dar a fost ignorata.
Pe partea penala era doar discutia de faptul ca la momentul prezentarii imobilului s-a spus una, respectiv apt. in vila P+1+M, fapt ce era intarit de aut. de constructie, iar la momentul asta, faptic apartamentul este intr-un imobil P+3. Pentru acest nou nivel de inaltime nu exista autorizatie iar eu sunt in fata situatiei de a cumpara un apt. in bloc in loc de vila De acolo inselaciunea.... Pareri?