Avocati iti recomanda intodeauna instanta .Nu ai nevoie de instanta sucesiunea se face la notar .Mostenirea nu se imparte in caz de divort vei fi unic proprietar.Pentru partea mamei se va face din nou succesiune in caz de deces.Cel mai bine ar fi ca mama ta sa renunte la partea ei din mostenire in favoarea ta iar tu sai dai drept de uzufrut viager(drept de a locui pe viata in imobil)Asta ca sa nu creada ca in caz de ceva o vei scoate afara din imobil.
Legile se schimba in Romania ca ciorapi.In majoritatea tarilor Europene poti avea pretenti la bunurile dobandite inainte de casatorie.Pentru moment cel mai sigur este un contract vanzare-cumparare asta ca sa asigure ca nu vor fi pretendenti ulterior fie ca este" viitoarea" sau"altii".Donatie se poate face si in timpul casatoriei se intabuleaza doar pe el.In amandoua cazurile poate avea pretenti doar la investitiile care se vor face in imobil in imobil.
In mod normal in Cartea funciara nu ar trebui sa se intabuleze noul proprietar .In functie de operator ar trebui sa trimita actele inapoi la notar.Ar terbui sa verifici CF-ul sa vezi daca sa operat trecerea unui nou proprietar si sa faceti la notar un act aditional la contract in care se specifica gresala facuta .Dar va trebui sa vina si cumparatorul sa semneze.
Detin un SRL cu datori catre stat(contributii)in valoare de 23000 lei .Am gasit un cumparator la societate in sensul ca ii cesionez partile sociale si ii mai dau eu 1300 lei.Ce credeti o sa mai am vreo raspundere vis a vis de societate tinand cont ca nu mi-am mai depus balante,bilanturi de vreun an jumate iar cumparatorul nu se va ocupa de acte.