avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate virgil860

Activitate virgil860

Am avocat angajat pe civil.

La Tribunal

Cornel Vasile a scris:

Plangere unde?

Trebuie sa plateasca ....
CNAS face control , ii da amenda 6000 lei angajatorului conform legii si mai departe angajatul merge in instanta . Am plangere depusa in decembrie 2023 si nu am primit nici un termen .Angajatorul foloseste banii de la CNAS cum vrea pana castig eu in instanta .
E ca la imprumut la Banca .
Unde se incadreaza aceasta fapta penal ?

Cornel Vasile a scris:

Poate fi sesizat Parchetul sau Politia pentru deturnarea de fonduri.

Buna ziua
Daca un angajator nu plateste concediul medical pe care l-a incasat de la CSAS si banii ii foloseste in interesul firmei , poate fi dat in judecata penal ? Civil este deja chemat in judecata .
Mi-a fost suspendat permisul timp de 30 de zile, prin sentinta judecatoreasca , dat fiind faptul ca am facut plangere impotriva PV intocmit de agentul constatator. Am depus permisul la Politia din raza localitatii in care domiciliez , au trecut 30 de zile , m-am prezentat la Politie sa-mi ridic permisul, am aratat si comunicarea care imi arata clar pe hartie oficiala ca am avut permisul suspendat 30 zile din data in care l-am depus si cu stupoare nu mi-a fost dat permisul. Motivul a fost ca in calculatorul lor s-a consemnat retinerea cu inca 30 de zile, lucru ce nu mi-a fost adus la cunostinta. Am depus o plangere catre comandantul politiei, mi s-a spus ca se va rezolva in 15 zile. Aproape ca vor trece cele inca 30 de zile....
Ce este de facut ?
Unde pot sa ma adresez , pentru a-mi exercita dreptul legal de a conduce ?
Problema consta in urmatoarele: am intrat in intersectie la culoarea galbena a semaforului, am avut ghinion ca opus se afla o masina a politiei care astepta sa treaca la verde si m-a oprit. Am recunoscut ca am trecut la galben, n-am avut obiectiuni, stiam ca primesc amenda dar....stupoare.Am primit pv care avea trecut ca am trecut la rosu si ca echipajul a facut manevra de evitare a impactului la trecerea mea ca sa para fapta mai grava. Consemnare total neadevarata. La martor asociat a trecut 2 nr. de masina ( in loc de nume si prenume de persoana) care probabil erau atunci in intersectie, n-a semnat nimeni la rubrica martor asociat.
Nici nam mai citit pv=ul am zis ca asta e .. am gresit mi-a luat permisul dar vad ca nu e corect si a trecut o minciuna.#-o Cum sa evite impactul cind el statea pe loc si astepta sa trec eu.In pv nu mi s-a trecut meseria si locul de munca.Martorul nu poate fi o masina, ci un om. Exprimare de politist trecuta in pv: ,,... autospeciala MAI fiind nevoita sa efectueze manevre de evitare a impactului...” Cum? Avea suflet? Avea carnet? Ce numar avea masina? De ce nu l-a trecut in pv? Echipajul avea ordin de servici? Erau in misiune? sau doar treceau spre casa? Cum il cheama pe cel care era la volan? Poate era beat?
Răspuns la discuția contract de mandat administrator
Ma iertati dar nu am folosit exprimarea de furt. Mai cititi va rog o data. Pentru mine concluzia e clara .Acest administrator nu-si face datoria chiar si dvs. ati spus ca banii care trebuie sa-i dea la stat stau pe undeva. Deci raspunde el si numai el, noi ca asociatie platim sau nu platim amenda ca n-am dat datoriile la stat?E clar ca nu-si face datoria si trebuie schimbat la o adunare generala ....Dar cum sa facem daca nu putem sa avem aceasta adunare generala?. V-am spus ca am fost la reconvocare doar eu, administratorul si presedinta care sunt contra mea pentru ca am spus adevarul.
Cum sa facem?
adriantot a scris:

Acum o sa spuneti ca administratorul sau presedintele asociatiei dumneavoastra este mana in mana cu noi. Incercati si prezentati-ne o situatie clara prin care va inselat.
Faptul ca asociatia are sau nu contracte cu femeia de sevici cu ce va nedreptateste pe dv?
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutiv, ca vor fi sterse.
Da chiar.....Ce importanta are ca este sau nu este contract la asociatie, ca sa vad cum se foloseste de banii mei d-ul administrator. Situatia e foarte clara. Am platit bani pentru salariu net in mina si in plus impozitul si sanatatea 5,5% la administrator si femeia de servici, deci a incasat banii de la noi si la finante nu a depus declaratiile aferente banilor pe care ia incasat si deci nici platile la stat nu le-a facut.Ce nu-i clar? Daca el semneaza in locul cenzor si presedinte , ba mai are si stampila permanent la el, nu-i clar ca dispune cum vrea de banii nostri? Respecta legea el si eu habar n-am de ea???
Exista clar probele la dosare sunt indubitabile. Am sesizat politia ca exista semnaturi false demonstrate clar prin comparatie cu alte hirtii si mi-au raspuns ca nu exista frauda si deci falsurile nu pot fi actionate penal.Am sesizat serviciul de la Primarie cu aspecte clare demonstrate cu hirtii si raspunsul dat a fost ca si cum nu am aratat si nu am cerut nimic. Deci e clar ca sunt mina in mina. Mai ramine sa fac sesizare la Finante, Garda si pe urma sa o iau pe cale juridica.