avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate zapata_29

Activitate zapata_29

Răspuns la discuția Furtul banilor din asociatie
Dumneavoastra aveti dreptate ca sunt datorii ale asociatiei catre furnizori. Dar eu vin cu cateva intrebari :
1. De ce s-a asteptat 1 an si jumatate pentru aceste "recuperari" ?
2. Daca aceasta noua asociatie va face exact ca cea precedenta ?
3. Pot reclama undeva asociatia actuala sau membrii acesteia ? Daca da , unde ?
4. Ce se poate intampla in cazul in care nu voi plati aceasta " datorie " , desi eu am chitante ?
5. Am inteles ca aceasta " datorie " se va trece la lista de plata pentru luna urmatoare , iar ea va fi incasata cu " prioritate " din luna septembrie . Pot plati doar lista de plata actuala , fara acea " datorie" ?
6. Pot afla oare detalii despre eventuala plangere impotriva presedintei ? ( personal , cred ca nu s-a facut sau nu se doreste avansarea acesteia
7. Daca actuala asociatie este " mana in mana " cu aceasta presedinta ?

Nu mi se pare corect , ca furnizorii / asociatia noua sa fii asteptat 1 an si jumatate si acum sa vina cu recuperare. Mi se pare ceva suspect la mijloc . Nu imi pot scoate din cap ideea de a plati de doua ori acelasi lucru ( ba acum + penalitati )
Sunt sigur mai multi care nu vor plati aceasta "datorie " . Ne putem aduna cumva si contesta ?

Răspuns la discuția Furtul banilor din asociatie
Din punctul meu de vedere nu sunt datorii . Eu am chitante pe tot si nu am fost restant niciodata ! De ce spuneti sa mai achit inca o data ceea ce am achitat deja ???
De ce nu se inainteaza "darea in judecata " a fostei presedinte a asociatiei ? Mi se pare ca sunteti parte din asociatie ? As dori un raspuns obiectiv si nu subiectiv.
Buna ziua !
Acum un an si jumatate , fosta sefa a asociatiei de proprietari "a fugit" cu banii platiti timp de mai mult luni de zile ( din spusele actualilor sefi ai asociatiei). Din spusele actualilor , fosta nu a platit facturi atat la RADET cat si RAJA , ea facand plati foarte infime de 500 lei , 400 lei , etc.
Problema apare ca ,tot din spusele actualilor, aceasta nu ar avea niciun bun trecut pe numele ei, adica nu s-ar putea "recupera" nimic din daunele provocate. Am inteles ca pe numele dansei s-ar fi facut si o plangere la sectia de politie si ca ar urma un proces de care nu am fost informati doar la nivel verbal ( actuala asociatie cerandu-ne si o suma de bani pt un avocat).
"Buba" apare ca dupa 1 an si jumatate ( cu aproximatie), actuala asociatie de proprietari ne cere sa platim "datoria" facuta de fosta asociatie( noi avand facturi pentru perioada mentionata ). S-a facut adunare generala ( de 2 ori nu s-au intrunit majoritatea - iar a 3a oara au zis ca numai e nevoie de majoritate) prin care sa se puna in discutie platirea datoriilor catre RADET si RAJA de catre noi( atentie dupa 1 an si jumatate !! . S-a facut o lista cu toti prezenti si s-a dat la semnat. Apoi s-a mai facut o lista prin care trebuie sa confirmam sau infirmam plata datoriilor , din nou , cu semnatura. Presedintele actual al asociatie a spus ca ,in medie, vor fi de plata in jur la 1000-1100 lei.(Raja + Radet ) de apartament. Tot dansul , a zis , ca in caz majoritar ( aici ma refer ca s-au prezentat 30 de persoane la ultima adunare generala , dintr-un total de 100 si ceva de persoane ) se va afisa la Lista de plata si aceste "cheltuieli - datorii ", pe care noi practic le-am mai platit odata .
Personal consider ca nu este normal ceea ce se intampla : sa mai platim inca o data ceea ce am platit . Vreau sa subliniez ca in toata aceasta perioada nu am avut opriri de caldura sau apa calda ( ma gandesc ca daca erau datorii asa mari trebuiau sa apara ). Consider ca actuala asociatie nu isi da interesul in recuperarea datoriei , ei fiind intrebati in ce stadiu se afla plangere si eventualul proces iar raspunsul lor fiind ca de aproape 1 an , 1an si ceva . aceasta plangere este la Sectia de Politie !!!! si ca toti stim cum si cat dureaza un proces ( apropo , auzisem de la cineva ca un proces penal nu poate dura mai mult de 2 ani , este adevarat ? ) . Este normal ca actuala asociatie sa ne ceara bani inca odata , acesti bagandu-se la viitoare lista de plata a lunii viitoare ? Dansii de la asociatie au zis ca ne vom recupera banii dupa proces , iar eu intreb de unde vom recupera daca dansa nu are nimic pe numele ei ? Daca actuala asociatie , dupa ce vor strange datoria veche , vor pleca si ei la randul lor cu banii , ce vom face atunci ? Ce pot pati , in cazul in care nu vreau sa platesc , iar aceasta datorie va fi trecuta ca restanta la facturile viitoare ? Este legal ceea ce vor sa faca actuala asociatie de proprietari ?
Permisul daca se anuleaza , dupa cat timp voi putea sa obtin altul ?
- Va trebui sa fac scoala de soferi din nou si sa dau ambele probe , atat teoretic cat si practic ?
- Puteti sa imi explicati mai exact ce inseamna aceste doua perioade , fiecare in parte :10 luni cu suspendare si cei 2 ani de supraveghere , cu exactitate ?
- Aceasta hotarare imi va afecta locul de munca actual sau viitoarele locuri de munca ?
- Pe ce perioada va trebuie sa muncesc cele 60 de zile in folosul comunitatii ? Exista o limita ?
- In cat timp voi putea "scapa" definitiv de aceasta "pata" ?
Ora estimata: 09:00
Complet: P3COMPLET CONTINUITATE
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin.(1) Cod penal cu aplic. art. 396 alin.(10) C. pr. penală condamnă pe inculpatul X, fără antecedente penale, la o pedeapsă de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul X ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune. În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul X va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul S.C. Y S.A. sau S.C. Z S.A. pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului X asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 274 alin.(1) Cod procedură penală obligă pe inc. X la plata către stat a sumei de 400 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate în cauză, din care suma de 300 de lei aferentă fazei de urmărire penală şi respectiv suma de 100 de lei aferentă fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.09.2015.
Document: Hotarâre 2015 24.09.2015

Buna ziua ! Va rog sa imi detaliati hotararea luata :
- Ce se intampla cu permisul de conducere ?
- Evenimentul s-a produs acum 1 an si 2 luni , se i-a in considerare si acest fapt ?
- In cat timp se va sterge fapta de pe cazier ?
- Ce inseamna acest termen de 2 ani sub supraveghere ?
- Va trebuie sa fac vreo cerere de reabilitare catre politie ( din auzite ) ?
- Unde si in cat timp voi putea plati acesti bani (400 lei ) ? cheltuieli judecata
- Aceasta munca in folosul comunitatii cum se va realiza , avand in vedere faptul ca eu lucrez zi de zi ?

Mentionez ca sunt la primul incident de acest fel si nu cunosc niciun detaliu .
Răspuns la discuția Despre exmatriculare facultate...
Uitati ce spune regulamentul:ART. 46 (1) Studenţii pot fi exmatriculaţi în următoarele situaţii:
(a) fraudă sau tentativa de fraudă la examene şî colocvii;-->aici ma incadrez eu
(b) abaten grave de la disciplina academică;
(c) neîndeplinirea obligaţiilor profesionale:
(d) absenţe nemotivate pe o penoadă mai mare de 7 săptămâni îa toate activităţile didactice.
(e) neachitarea taxelor la termenele stabilite de senatul universităţii. în cazul studenţilor „cu taxă".
(2) Studenţii exmatriculaţi din Universitatea pentru neachitarea taxei de şcolarizare (art.46 alin. 1 lit.e) pot fi reinmatriculaţi (cu excepţia celor exmatriculaţi pentru fraudă) după achitarea taxelor restante, la care se adaugă penalitân de "0,05% pe zi de întârziere, conform prevederilor contractuale. Stndentul este obligat să achite ţi o taxă de reînmatriculare în valoare de 1.000.000 lei.
(3) Exmatricularea şi reinmatricularea studenţilor se face pnn decizia rectorului. la propunerea conducerii facultăţilor.

Uitati si un link mai desfasurat [ link extern ]
daca aveti timp va rog sa-mi raspundeti si mie
Sunt student la Universitatea Ovidius Constanta.De curand am fost prins copiind la un examen.Mie imi este teama de a nu fi exmatriculat,datorita acestui fapt.Mentionez ca acela era singurul meu examen restant iar in anul 1 respectiv anul acesta(2) nu am mai copiat,fiind un elev model daca s-ar putea spune.
Ce sanse am din punct de vedere legal ca sa scap de exmatriculare,in conditiile in care profesoara se va duce la decanat si ii va spune fapta.?Oare conteaza ca in afara acestui examen am toate examenele luate?
Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti si mie.Multumesc anticipat.