Buna ziua !
Acum un an si jumatate , fosta sefa a asociatiei de proprietari "a fugit" cu banii platiti timp de mai mult luni de zile ( din spusele actualilor sefi ai asociatiei). Din spusele actualilor , fosta nu a platit facturi atat la RADET cat si RAJA , ea facand plati foarte infime de 500 lei , 400 lei , etc.
Problema apare ca ,tot din spusele actualilor, aceasta nu ar avea niciun bun trecut pe numele ei, adica nu s-ar putea "recupera" nimic din daunele provocate. Am inteles ca pe numele dansei s-ar fi facut si o plangere la sectia de politie si ca ar urma un proces de care nu am fost informati doar la nivel verbal ( actuala asociatie cerandu-ne si o suma de bani pt un avocat).
"Buba" apare ca dupa 1 an si jumatate ( cu aproximatie), actuala asociatie de proprietari ne cere sa platim "datoria" facuta de fosta asociatie( noi avand facturi pentru perioada mentionata ). S-a facut adunare generala ( de 2 ori nu s-au intrunit majoritatea - iar a 3a oara au zis ca numai e nevoie de majoritate) prin care sa se puna in discutie platirea datoriilor catre RADET si RAJA de catre noi( atentie dupa 1 an si jumatate !! . S-a facut o lista cu toti prezenti si s-a dat la semnat. Apoi s-a mai facut o lista prin care trebuie sa confirmam sau infirmam plata datoriilor , din nou , cu semnatura. Presedintele actual al asociatie a spus ca ,in medie, vor fi de plata in jur la 1000-1100 lei.(Raja + Radet ) de apartament. Tot dansul , a zis , ca in caz majoritar ( aici ma refer ca s-au prezentat 30 de persoane la ultima adunare generala , dintr-un total de 100 si ceva de persoane ) se va afisa la Lista de plata si aceste "cheltuieli - datorii ", pe care noi practic le-am mai platit odata .
Personal consider ca nu este normal ceea ce se intampla : sa mai platim inca o data ceea ce am platit . Vreau sa subliniez ca in toata aceasta perioada nu am avut opriri de caldura sau apa calda ( ma gandesc ca daca erau datorii asa mari trebuiau sa apara ). Consider ca actuala asociatie nu isi da interesul in recuperarea datoriei , ei fiind intrebati in ce stadiu se afla plangere si eventualul proces iar raspunsul lor fiind ca de aproape 1 an , 1an si ceva . aceasta plangere este la Sectia de Politie !!!! si ca toti stim cum si cat dureaza un proces ( apropo , auzisem de la cineva ca un proces penal nu poate dura mai mult de 2 ani , este adevarat ? ) . Este normal ca actuala asociatie sa ne ceara bani inca odata , acesti bagandu-se la viitoare lista de plata a lunii viitoare ? Dansii de la asociatie au zis ca ne vom recupera banii dupa proces , iar eu intreb de unde vom recupera daca dansa nu are nimic pe numele ei ? Daca actuala asociatie , dupa ce vor strange datoria veche , vor pleca si ei la randul lor cu banii , ce vom face atunci ? Ce pot pati , in cazul in care nu vreau sa platesc , iar aceasta datorie va fi trecuta ca restanta la facturile viitoare ? Este legal ceea ce vor sa faca actuala asociatie de proprietari ?
Cel mai recent răspuns:
vali m , utilizator
09:13, 23 Mai 2017