In urma cu jumatate de an administratorul a deturnat cca. 16.000 ron din încasările pe întreținere, si acum nu este de gasit. Se pare ca a plecat si cu unele registre ale cotelor de intretinere. De asemenea, se pare ca si presedintele a facut o gaura de 20.000 ron, fiind prieten cu administratorul si spune ca nu poate sa il dea in judecata pe respectivul ca nu stie exact cat este prejudiciul. Presedintele nu spune ca el ar fi luat vreun ban. In cazul acesta, noi proprietarii ce putem face? Ce organe de control putem sesiza si cum ?
Pe langa presedinte si administrator,documentele asociatiei de proprietari/locatari trebuiesc lunar verificate si vizate pentru legalitate de catre cenzorul asociatiei
Anterior oricarui demers extern,solicitati oficial opinia cenzorului
Cenzorul poate executa raport asupra activitatii administratorului,poate concluziona daca acesta a respectat sau nu dispozitiile in vigoare,poate concluziona daca urmare activitatii defectoase in asociatie au fost acumulate debite catre furnizorii de utilitati/servicii,poate individualiza persoanele vinovate
Administratorul de imobil,la angajare a depus garantie materiala?
Initial trebuie sa existe probe rezonabile care sa ateste incalcarea dispozitiilor in vigoare,probe in baza carora se poate promova plangere la unitatea teritoriala de parchet care va analiza probele,va dispune expertiza financiar contabila
Conditionat de concluziile expertizei,parchetul poate dispune incadrarea faptelor,eventual poate dispune cercetarea vinovatilor
Fosta administratora nu a platit la Raja facturile si desi a fost sesizata politia suma nu a fost recuperata,iar Raja nu incearca recuperarea de la ea,ci penalizeaza tot locatarii care au platit
la momentul respectiv.
Este legal ca suma cu care a fugit fosta administratora si pe care locatarii au platit-o si au chitante doveditoare sa fie adaugata in lista de intretinere la zi de catre presedintele de asociatie?
RAJA are contract cu asociatie de proprietari, nu cu administratorul. Asadar, in caz de neplata, debitul restant este cerut asociatiei, nu administratorului.
Pentru sumele neachitate la furnizor, asociatia trebuie sa depuna plangere penala impotriva fostului administrator.
Atata timp cat RAJA va cere aceasta suma, iar ea nu se regaseste in casa/banca asociatiei, macar pentru aceasta suma trebuie sa i se faca plangere penala.
Pana se recupereaza aceasta suma de la un administrator care a avut contract cu asociatia, sumele restante la furnizor trebuie achitate de asociatie.
In cadrul ei conducerea va organiza strangerea acestui fond de recuperare (sau spuneti-i cum vreti altcumva) egal cu suma datorata catre RAJA. Altfel riscati taierea utilitatilor.
Lista intretinere
mihai_30
Este legal ca in lista la zi de intrtetinere sa fie adaugata o suma care e stabilita de presedintele de asociatie ca acoperire a unei datorii la Raja,datorie ... (vezi toată discuția)
Delapidare
Fireball
Buna seara,
Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila ... (vezi toată discuția)