avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate abbath

Activitate abbath

Buna ziua,
Conform legii 241/2023, angajatorii au obligatia de a permite salariaților care au copii cu vârsta de până la 11 ani, să lucreze de acasă cel puțin 4 zile pe lună, dacă natura jobului nu impune neapărat prezența la locul de muncă.
In situatia in care programul de lucru este hibrid pentru toti angajatii (regim telemunca + munca de la birou) parintele mai poate solicita zile in regim telemunca in plus pe luna, sau se considera deja incluse in regimul hibrid?
Multumesc.
Buna ziua,
In sectorul privat acordarea de suport oferit familiei monoparentale cu, copil mai mic de 3 ani este considerat favoare?
Prin suport ma refer la schimbarea programului de lucru din hibrid in telemunca.
Răspuns la discuția modificarea fisei postului
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs.
Nu sunt de acord cu modificarea fisei postului, insa daca nu o semnez primesc amenintari de concediere.
Buna ziua,
Am si eu mare nevoie de ajutor.
Lucrez intr-o institutie de stat ca personal contractual. In urma pensionarii unei colege, seful meu a hotarat sa-mi modifice fisa postului, transferand toate atributiile colegei mele in fisa postului meu, insa gradul postului meu este inferior gradului postului colegei mele iar domeniile noastre de activitate sunt total diferite. Este posibil sa-mi transfere mie obligatiile aferente altui post cu grad superior in conditiile in care eu nu am pregatirea si calificarea necesare? Si ce se intelege exact prin "Executa si alte atributii din domeniul sau de activitate dispuse de conducerea unitatii in cadrul legal sau care decurg din actele normative in vigoare."?
Va multumesc anticipat.