Este stipulat undeva, daca o persoana care lucreaza in sistemul bugetar poate sa beneficieze de suspendarea contractului de munca mai mult de 6 luni, pentru a-si insoti sotul in delegatie in strainatate, care lucreaza la privat. Stiu ca poate beneficia de 90 de zile concediu fara plata. Multumesc
Pe Legea.19/2000 ... varsta de penionare era conform anexei...dar nu mai mica de 55 de ani.
art.48. (2) Reducerea varstei prevazute la alin. (1) nu poate fi cumulata cu o alta reducere prevazuta de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusa conform alin. (1) nu poate fi mai mica de 55 de ani.
Daca a iesit la pensie anticipata partial in 2009, astazi poate sa mai solicite de la casa de pensii BULETINUL DE CALCUL? Si daca primeste adev. cu rupa de munca pt.aprox. 9 ani, poate sa o depuna si sa ceara recalculare? Stiu ca era termenul de 30 de zile pt contestatie, dar nu stiu ce s-ar putea contesta!
Multumesc!
Buna seara,
Un vecin si-a depus dosarul pt pensie anticipata partial (locuieste la sat - fara net si telefon si m-a rugat sa ma interesez eu pt el) la dat de 04.02.2011, iar in data de 13 .4.2011 a primit deciazia de respingere a cererii de pensionare a pensiei anticipate partial, deoarece are stagiul de cotizare realizat doar 34 ani 6 luni si 29 zile , din care 3 ani 6 luni si 20 de zile stagiu asimilat. Varsta la datadepunerii de 60 de ani si 8 luni.
Intrebare - el poate sa-si plateasca aigurarea pe o periaoada de 5 luni (toata - acum) si sa-si ceara din noua dreptul de penie, chiar daca e pensia diminuata.
Daca se angajeaza la oculul silvic pe perioada determinata pe 9 luni (parca) cu sal. minim pe economie - solicita adeverinta si depune din nou dosarul?
D-na Gabriela Pintea, va multumesc pt. consiliere. Sa va de-a Dumnezeu sanatate si multe realizari. Mama este penionara cu data de 1 aprilie. A primit decizia, azi a depus comunicarea de incetare a rap. de munca. Acum asteptam cuponul.
Va multumesc din suflet!
Un an cat mai bun.