avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate ciubipui

Activitate ciubipui

Multumesc pentru informatii.
Mulţumesc pentru răspuns. Există prevăzut de lege un anumit termen de prescriere? Dacă acum nu am ce să-i iau pot spera că îmi pot recupera banii chiar după ani de zile?
În ţară nu mai au nimic pe numele lor. Nu ştiu ea dacă ar avea ceva prin Spania. Pentru a deschide proces trebuie să plătesc o taxă de timbru în valoare de 10% din suma de recuperat?
Am împrumutat unui prieten (la vremea aceea, 2008) 15.000 Euro cu contract de împrumut încheiat prin notariat, cu condiţia de restituire după 3 ani, adică în nov. 2011, fără dobândă sau alte obligaţii. La încheierea contractului am solicitat să semneze şi soţia acestuia.
După ceva vreme, amicul a intrat în nişte probleme financiare (faliment, pierdere serviciu, numeroase datorii către diferite banci, etc.) soţia a divorţat de el şi a dispărut (probabil Italia sau Spania)
Cum aş putea să dau de ea sperând că poate voi putea recupera din suma împrumutată?
Care ar fi paşii de parcurs?
Menţionez că nu am experienţă juridică şi orice sfat ar fi util.
Statutul cadrelor militare (Legea 80/1995) a fost modificat şi completat prin Legea 53/2011. Printre modificările aduse am remarcat şi dreptul cadrelor militare de a solicita concediu fără plată. Alin.1 al art. 14.1, la pct. a) şi b) prezintă clar situaţiile în care cadrele militare pot solicita CFP.
La alin. 2, prin expresia "în alte situaţii, temeinic motivate" , legiuitorul a lăsat la latitudinea celui desenat să aprobe pentru a lua hotărârea cine beneficiază şi cine nu.
Excluzând alin. 1 punctele a) şi b) , în ce situaţii cadrele militare pot solicita concediu fără plată?#-o
M-am exprimat greşit: beneficiez de CCC pentru o perioadă de 1 an iar de 6 luni sunt în CCC. Înţeleg că nu este nici o "piedică" legală prin care nu aş putea relua serviciul. Mulţumesc pentru informaţie.
Beneficiez de CCC de 6 luni. Aş dori să reîncep activitatea dar nu ştiu baza legală conform căreia angajatorul acceptă sau nu solicitarea mea.#-o În caz de răspuns afirmativ, care sunt drepturile băneşti de care voi beneficia?:(