avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întreruperea concediului pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întreruperea concediului pentru cresterea copilului

Beneficiez de CCC de 6 luni. Aş dori să reîncep activitatea dar nu ştiu baza legală conform căreia angajatorul acceptă sau nu solicitarea mea.#-o În caz de răspuns afirmativ, care sunt drepturile băneşti de care voi beneficia?:(
Cel mai recent răspuns: ciubipui , utilizator 20:06, 24 Ianuarie 2012
1. Cum beneficiati de CCC de 6 luni? ... durata acestuia este ori de 1 an , ori de 2 ani ..

2. Nu exista o baza legala prin care sa se reglementeze dreptul unei persoane de a reveni oricand din CCC ... dvs trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care solicitati reluarea activitatii incepand cu data de ...

3. Legislatia in materie prevede ca , persoanele persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara obtin venituri supuse impozitului pe venit au dreptul la un stimulent de insertie.

Pentru persoanele ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011 acest drept il au numai persoanele care au optat pentru CCC de un an de zile , iar revenirea la serrviciu trebuie sa se faca inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an,
M-am exprimat greşit: beneficiez de CCC pentru o perioadă de 1 an iar de 6 luni sunt în CCC. Înţeleg că nu este nici o "piedică" legală prin care nu aş putea relua serviciul. Mulţumesc pentru informaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie pentru revenire la serviciu inainte de implinirea varstei de 1 an hadrian2013 hadrian2013 Buna ziua, Rog o informatie ,cine ma poate ajuta : Sotia a optat pt concediu maternal de 1 an(nu 2),pt revenire inainte de 1 an.Toate actele depuse.A revenit ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)