avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate consttantin

Activitate consttantin

Multumesc mult!
Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor in urmatoarea situatie:
Firma X are ca activitate principala "comertul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun"-(4639) si una din activitatile secundare "comertul cu amanuntul in magazine nespecializate"-(4711). In prezent se desfasoara activitatea principala de comert cu ridicata si se doreste si desfasurarea activitatii de comert cu amanuntul. Stiu ca este interzisa vanzarea cu ridicata si vanzarea cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare , respectiv pe aceeasi suprafata de vanzare. Locatia este reprezentata de o hala care cuprinde un spatiu de depozitare si mai multe incaperi separate(birouri). La un alt punct de lucru este depozitul propriu zis si separat o cladire de birouri. Intrebarile ar fi :
- in cadrul aceluiasi punct de lucru pot coexista comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul daca sunt incaperi separate?
-este necesara infiintarea a doua puncte de lucru la aceeasi adresa pentru a putea exercita ambele activitati-este posibil acest lucru?
-care ar fi solutia legala pentru a putea desfasura atat comert cu ridicata cat si comert cu amanuntul la acelasi punct de lucru?
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Pontaj absente nemotivate
Multumesc pentru informatii.
Buna seara,

Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am un salariat angajat cu contract cu timp partial(6 ore/zi), care a fost angajat incepand cu data de 05.08.2014 . (pentru luna august au fost in cazul lui 18 zile lucratoare.) El a fost pontat astfel:
-10 zile lucrate integral (6 ore/zi);
-2 zile lucrate partial(5 ore/zi);
-6 zile absent nemotivat.
In declaratia 112 ma gandesc sa trec la ore lucrate efectiv in luna: 70, la ore suspendate: 0, zile lucrate :12. (In mod normal la 12 zile ar corespunde 72 ore).
Exista vreo problema daca nu sunt zile intregi, poate fi pontat doar 5 ore?
In adeverinta de vechime cate zile de absente nemotivate ii trec , 6 sau 6,2?
Nu se doreste sanctionarea salariatului ci doar sa i se plateasca exact orele pe care le-a lucrat. Contractul nu a fost suspendat in Revisal. Se pot trece in pontaj absente nemotivate fara sa fie suspendat contractul si angajatul sa fie platit doar pentru orele lucrate ?

Multumesc!
Multumesc mult!
Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie?
Am cazul unei societati platitoare de tva trimestrial, inregistrata in ROI, care presteaza servicii intracomunitare catre o societate din Italia(inregistrata in scopuri de tva). Conform contractului incheiat intre cele doua firme, serviciile se presteaza in luna curenta si se factureaza in luna urmatoare, iar plata se poate face fie in luna in curs(in avans), fie in luna urmatoare dupa emiterea facturii. Intrebarea mea este: cand depun declaratia 390, pana pe 25 ale lunii emiterii facturii sau pana pe 25 ale lunii urmatoare emiterii facturii?

Multumesc!
Multumesc frumos!
Buna seara,

As avea nevoie de ajutor la incadrarea corecta din punct de vedere fiscal a unei operatiuni. Mai exact, iata cum stau lucrurile:
O societate comerciala A (SRL), infiintata in 2014, neplatitoare de tva, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor(datele au fost transmise de Registrul Comertului catre ANAF si acum asa figureaza pe site-ul Ministerului de Finante),cod caen: 8220-"Activitati ale centrelor de intermediere telefonica(call center)", intentioneaza sa desfasoare urmatoarea activitate: va incheia un contract de prestari servicii cu o firma B din Italia. Serviciile prestate constau in gasirea de noi clienti(din Italia) pentru aceasta firma B, prin intermediul apelurilor telefonice efectuate din Romania in Italia. In cazul in care clientul din Italia este convins de utilitatea produsului si serviciului oferit de firma B, acesta incheie un contract cu firma B. Firma B considera aceasta operatiune un succes si plateste firmei A din Romania o suma de bani convenita prin contractul de prestari servicii.
Eu am gandit-o asa: firma A pana la atingerea plafonului de 65000 euro ramane neplatioare de tva, dar pentru prestari servicii intracomunitare se va inregistra conform Art 153 alin.1 CF in Registrul Operatorilor Intracomunitari (va depune 091 si 095), va factura fara tva(cu mentiunea :neimpozabil in Romania) catre firma B( care comunica un cod valid de tva), si aceasta va plati prin virament bancar.
Nelamurirea mea: Fiscul poate incadra acest serviciu prestat de firma A din Romania la consultanta astfel incat firma A sa fie obligata sa treaca la impozit pe profit inainte de atingerea plafonului de 65000 euro?

Multumesc mult!