avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert cu ridicata si comert cu amanuntul la acelasi ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert cu ridicata si comert cu amanuntul la acelasi punct de lucru

Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor in urmatoarea situatie:
Firma X are ca activitate principala "comertul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun"-(4639) si una din activitatile secundare "comertul cu amanuntul in magazine nespecializate"-(4711). In prezent se desfasoara activitatea principala de comert cu ridicata si se doreste si desfasurarea activitatii de comert cu amanuntul. Stiu ca este interzisa vanzarea cu ridicata si vanzarea cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare , respectiv pe aceeasi suprafata de vanzare. Locatia este reprezentata de o hala care cuprinde un spatiu de depozitare si mai multe incaperi separate(birouri). La un alt punct de lucru este depozitul propriu zis si separat o cladire de birouri. Intrebarile ar fi :
- in cadrul aceluiasi punct de lucru pot coexista comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul daca sunt incaperi separate?
-este necesara infiintarea a doua puncte de lucru la aceeasi adresa pentru a putea exercita ambele activitati-este posibil acest lucru?
-care ar fi solutia legala pentru a putea desfasura atat comert cu ridicata cat si comert cu amanuntul la acelasi punct de lucru?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: consttantin , utilizator 11:20, 26 Februarie 2016
consttantin a scris:

- in cadrul aceluiasi punct de lucru pot coexista comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul daca sunt incaperi separate?

Opinez ca DA.

consttantin a scris:

-este necesara infiintarea a doua puncte de lucru la aceeasi adresa pentru a putea exercita ambele activitati-este posibil acest lucru?

Opinez ca NU (nu este necesara infiintarea a doua puncte de lucru la aceeasi adresa.

consttantin a scris:

-care ar fi solutia legala pentru a putea desfasura atat comert cu ridicata cat si comert cu amanuntul la acelasi punct de lucru?

Autorizare pentru cele doua activitati la acelasi punct de lucru (prin Cerere si Declaratia Model3, sau Model 2, dupa caz, depuse la onrc, si obtinere Certificat constatator onrc)
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii societati comerciale DanelS DanelS Sunt in curs de infiintare al unui S.R.L. cu obiect de activitate principal cod CAEN 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)
Cod caen Maria Stet Maria Stet Buna va rog sa mă ajutați în ceea ce privește codul CAEN. Am doua puncte de lucru la aceeași adresă,binenteles în încăperi diferite. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Legi comert cu alimente pe ii glodeanmarianastela glodeanmarianastela am firma Intrepr.Individuala si cum pot afla daca pot vinde si mezeluri.e magazin alimentar cu nr.inregistr.F24/229/2005 (vezi toată discuția)