As avea nevoie de ajutor la incadrarea corecta din punct de vedere fiscal a unei operatiuni. Mai exact, iata cum stau lucrurile:
O societate comerciala A (SRL), infiintata in 2014, neplatitoare de tva, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor(datele au fost transmise de Registrul Comertului catre ANAF si acum asa figureaza pe site-ul Ministerului de Finante),cod caen: 8220-"Activitati ale centrelor de intermediere telefonica(call center)", intentioneaza sa desfasoare urmatoarea activitate: va incheia un contract de prestari servicii cu o firma B din Italia. Serviciile prestate constau in gasirea de noi clienti(din Italia) pentru aceasta firma B, prin intermediul apelurilor telefonice efectuate din Romania in Italia. In cazul in care clientul din Italia este convins de utilitatea produsului si serviciului oferit de firma B, acesta incheie un contract cu firma B. Firma B considera aceasta operatiune un succes si plateste firmei A din Romania o suma de bani convenita prin contractul de prestari servicii.
Eu am gandit-o asa: firma A pana la atingerea plafonului de 65000 euro ramane neplatioare de tva, dar pentru prestari servicii intracomunitare se va inregistra conform Art 153 alin.1 CF in Registrul Operatorilor Intracomunitari (va depune 091 si 095), va factura fara tva(cu mentiunea :neimpozabil in Romania) catre firma B( care comunica un cod valid de tva), si aceasta va plati prin virament bancar.
Nelamurirea mea: Fiscul poate incadra acest serviciu prestat de firma A din Romania la consultanta astfel incat firma A sa fie obligata sa treaca la impozit pe profit inainte de atingerea plafonului de 65000 euro?