Daca facem divortul fara partaj la notar, dupa aceea eu pot sa vand apartamentul avut dinaintea casatoriei fara acordul ei? Va multumesc.
gi-jane2 a scris:
Apartamentul e bunul dvs propriu si sotia nu are niciun drept.
casa si masina sunt bunuri comune, numai aste ase impart.
Cine vrea divortul acela da si taxa de timbru si daca vrea avocat si-l plateste, la fel si la parta, apoi in functie de cine castiga se compenseaza cheltuielile sau le plateste cine pierde procesul.
Aportul suplimentar, cu martori nu se poate demonstra? Banii dati de parinti nu au fost cu titlu de mostenire. Daca eu sunt proprietar exclusiv pe apartament, nu pot sa-l vand fara acordul ei? Se vede pe act data cumpararii inainte de casatorie. Ea spune ca nu vrea sa plateasca divortul(taxele). Imi pot recupera banii dupa proces daca platesc eu actiunea?Multumesc.
Sunt casatorit de 25 ani si in nebunia pandemiei, sotia s-a hotarat sa intrerupa relatia, plecand la ma-sa si amenintand cu divort si partaj. Mentionam ca avem impreuna un copil major de 21 ani in facultate. Locuinta in care am avut domiciliu comun este achizitionata inaintea casatoriei fiind pe numele meu, eu avand in momentul casatoriei 6 ani vechime in munca. Dupa un an de la casatorie s-a angajat si sotia. Amandoi am intretinut aceasta gospodarie din salariile pe care le-am avut, al meu mai mare decat al ei. Cheltuielile in casa au fost impartite, eu cu cheltuielile casei, intretinere, utilitati, taxe, impozite, am strans bani pt. un autoturism nou numai din salariul meu, l-am achizitionat si am contribuit numai eu la cheltuielile pe care le-a generat. Mai tarziu, tot din veniturile mele exclusive, ajutat si de parintii mei, am achizitionat o casa, unde am trecut-o si pe ea in acte. desi nu a contribuit cu nimic, nici la cheltuielile ulterioare. Alte bunuri mobile, doar in apartament s-au cumparat si de unul si de altul. Pe cealalta parte sotia s-a ocupat mai mult de nevoile de crestere si scolarizare ale copilului, haine, ceva, meditatii si ceva mai mult cu cheltuielile pt. hrana. Acum imi reproseaza ca eu nu am contribuit la aceste cheltuieli exclusive ale ei care considera ea ca au fost mai mari ca ale mele, ca ea a gatit si spalat si vrea sa ceara la partaj o parte din apartament. Momentan eu nu lucrez deoarece am suferit o dubla operatie si sunt in recuperare, dar in aceasta perioada copilul la facultate a primit bani de intretinere 50% din partea parintilor mei. Oricum vechimea mea in munca o depaseste pe a ei. Va rog sa-mi raspundeti daca poate obtine la partaj parte din apartamentul avut dinaintea casatoriei cu astfel de argumente. Multumesc.
Tot terenul, cel cu proprietatea pe care doresc sa o achizitionez si cel dominant, a apartinut candva prin mostenire unor familii cu diferite grade de rudenie intre ele. O familie, vecinul cel dominant din spate nu a vrut sa vanda, ceilalti trei au vandut celui care detine acum proprietatea. S-a facut cadastru, iar terenul dominant are acces pe la rau(pe albia raului). Proprietarul terenului dominant nu are cadastru ci doar un act de mostenire(testament) al terenului si spune ca in acesta se specifica faptul ca terenul sau are acces dinspre drumul comunal.
Doresc sa cumpar o proprietate intr-o comuna, cu o casa de vacanta pe ea. Problema este ca terenul proprietatii in adancime de la apx. 40 m de la strada ingradeste un alt teren cu o latime de 10,80 metri pe laturile sale stanga si dreapta cu o lungime de apx. 150 metri. In spatele terenului este un rau. Proprietarul terenului inconjurat de terenul proprietatii care ma intereseaza sa o achizitionez poate cere legal sa ii dau acces pe un drum de servitute din terenul meu catre terenul sau si daca da, este valabil accesul si pe o latime de 1 m? El spune ca nu are de gand sa construiasca acolo desii ar avea apx. 350 mp intravilan, ci sa-l foloseasca doar ca livada. Va multumesc anticipat.
Tocmai de asta am cerut sfaturi aici. Eu am semnalat niste nereguli foarte usor de inteles de oricine. In loc sa-mi dati niste sfaturi pentru iesirea din aceasta situatie, m-ati gasit mai mult pe mine vinovat! Nu ati priceput cine incalca legea sau postati aici cu un scop anume? O sa fac tot posibilul sa am si dovezi pentru cele semnalate si o sa contactez un avocat bun.
Ha, ha, ha...oare? Nu toti martorii mai au nevoie de slujba la acest angajator. Deja au renuntat la ea. In cazul ca acuzatiile mi se aduc mie, nu trebuie probata vinovatia cu probe prin inscrisuri autentice? Pentru materialele folosite sunt documente scrise in arhive cu aprobari date de superiori, unde se specifica utilizarea lor. Dosar penal? Pentru ce? Unde sunt victimele si prejudiciile? Este ca si cum ai acuza intr-un caz de crima prin impuscare, arma de foc, nu cel care a apasat pe tragaci! Sau poate chiar victima, nu? Extrem de stupid!
#"captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;"
In primul rand nu este spatiu privat, timp privat, este o institutie, unde poate sa intre cine vrea, nu sunt convorbiri private, sunt in timpul serviciului intre subaltern si sef!. In al doilea rand, pe acelasi principiu, de ce angajatorul are voie sa monteze camere de supraveghere in acelasi scop de a te inregistra? Sunt cazuri de ilegalitati in lumea civilizata unde inculpatul este depistat chiar prin aceste metode, fara sa fie aprobate anterior de exercitarea faptei contraventionale de judecatori. Daca nu pot demonstra scris o ilegalitate, inseamna ca nu exista? Legile astea cred ca sunt surori cu cele abrogate in ordonanta 13! In loc sa urmarim esenta faptei, este contraventionala, sau nu, ne adapostim sub paravanul drepturilor private ale inculpatului. Sa presupunem ca solicit dispozitii scrise pe aceste lucruri si voi fi refuzat sa primesc, Solicitand astfel de acte o sa fiu persecutat la servici, invocand ca nu cooperez la rezolvarea problemelor tehnice ale firmei, v-am spus anterior. Prin dovada faptei savarsite la fata locului, spuneti ca trebuie sa demonstrez ca mi s-a impus de superior sa o fac, tot prin scris. Deci pe scurt, eu sunt legat de maini si de picioare sa dovedesc niste inscrisuri... Pentru orice actiune fizica ne trebuie o dispozitie scrisa??? Aceste legi sunt facute tocmai sa apere ilegalitatile? Sa inteleg ca exista doar interese, nu dreptate?
Tocmai aici este problema. Nu am dispozitii scrise ca am fost pus sa fac astfel de instalatii si operatiuni, dar pot dovedi ITM-ului local toate instalatiile/lucrarile care au fost executate de mine, care se pot confrunta cu planul circuitelor electrice aprobate in proiect. Dar ITM ul local nu cred ca va fi atat de interesat de aceasta, deoarece inspectorii se cunosc cu responsabilul SSM pe care il anunta cand vin in control, ii solicita mereu ajutor in unele probleme personale cu forta de munca gratuita, solicita marfa la pret redus si multe alte atentii sa fie mai indulgenti. Nu cred ca spun eu noutati aici. Asa se procedeaza in mai toate institutiile de control. Am sesizat seful meu cu privire ca nu e normal sa fac eu aceste lucrari, dar mi s-a raspuns ca daca nu-mi convine sa-mi dau demisia, am fost amenintat ca-mi va fi micsorat salariu si taxat pentru insubordonare in fisele de evaluare a activitatii. Chiar daca le cer dispozitii scrise cu ce ma pun sa fac nu cred ca le vor da, dar pe mine tot ma vor persecuta odata ce ma voi impotrivi. Nu pot fi eu acuzat ca am facut aceste lucrari din proprie initiativa, pentru ca nu au fost facute la mine acasa cu materialele mele sau pentru a le folosi personal. Si chiar daca ar fi asa, responsabilul SSM nu trebuia sa admita asta, pe cand tocmai el mi-a dat dispozitiile. Cat despre martori, probabil o sa gasesc si cativa colegi cu coloana vertebrala care vor spune adevarul. Daca ii inregistrez sonor sau chiar video cand ma solicita in aceste cazuri, se iau in calcul aceste probe in justitie?
1.Prejudiciul material este ca am efectuat mai multa munca la acelasi salariu, care probabil normata ar fi reala pentru 2 norme de lucru.
2. Prejudiciul moral adus este stresul la care am fost supus sa indeplinesc sarcinile a doua joburi la termene limita, in conditii de risc, care mi-a afectat si starea psihica, chiar daca nu am suferit accidente grave cu incapacitate fizica de munca.
Din p.d.v. al neregulilor in protectia muncii, inspectoratele teritoriale sunt mai toate manjite cu atentii, pile, cunostinte si cred ca nu voi rezolva nimic, ba din contra imi voi face "bube in cap". Daca ar fi institutii serioase care sa apere real drepturile salariatului, fara sa tina cont de anumite influente, ar merge la fata locului si ar constata cele reale, obligand si urmarind angajatorul sa nu persecute angajatul ce a semnalat neregulile.
Oricum prin oricare demers in a reclama, voi atrage asupra mea repercursiuni din partea companiei si ma gandeam ca daca imi dau demisia si ii dau in judecata o sa ii fac sa plateasca munca si stresul meu in plus, nemaiavand pe cine sa se razbune.