Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!Voi veni in Romania sa vorbesc cu un avocat si sa ii fac o procura pentru a ma reprezenta la dezbaterea succesiunii.
marilena76 a scris:
Traian Fanea a scris:
Solicitati unui notar intocmirea unei declaratii de accepare a mostenirii in ceea ce priveste defuncta bunica dv si totodata deschiderea succesiunii de pe urma tatalui dv defunct.
Solicitati emiterea unei adrese catre ANAF pentru identificarea bunurilor defunctilor si totodata catre banci pentru comunicarea conturilor bancare deschise pe numele acestora.
Daca mostenitorii acceptanti in termenul legal nu se inteleg in procedura notariala atunci va trebui sa va adresati instantei.
Daca va aflati in strainatate va trebui sa va adrssaati misiunii diplomatice/ consulare romanesti pentru intocmirea declaratiei.
Actele necesare pentru întocmirea Declaraţiei de succesiune, prezentate personal de către solicitant, la data/ora stabilită prin programare, sunt:
1. Fotocopia certificatului de deces românesc al persoanei decedate (în urma căreia se face succesiunea).
2. Paşaportul valabil al persoanei declarante (dacă este cetăţean român este acceptabilă şi cartea de identitate valabilă). Pentru persoane cu mai multe cetăţenii, între care şi română, este preferabilă prezentarea actului românesc, dar obligatoriu VALABIL (paşaport, buletin sau carte de identitate).
3. Declinarea raportului persoanei declarante faţă de persoana decedată (gradul de rudenie) - se face în SIMISC, în detaliile cererii.
4. Dovada adresei din strainatate - se prezintă driver's license, ID sau orice document care leagă numele solicitantului de adresa sa.
Totodata intocmiti o procura speciala pe numele persoanei din Romania care sa va reprezinte pentru dezbaterea succesiunii de pe urma ambilor defuncti si totodata care sa se ocupe de obtinerea tuturor informatiilor si documentelor necesare identificarii bunurilor aflate in proprietatea defunctilor.
Daca sunteti unica fiica a defunctului (tatal dumneavoastra,) atunci intocmiti o declaratie in acest sens pentru a putea fi folosita in cadrul procedurii notariale ca fiind unica mostenitoare.