avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate omul70

Activitate omul70

Se poate face și la notariat această ieșire din indiviziune? Să înțeleg că prin instanță este singura posibilitate?
Bună ziua! Cum pot să cer ieșirea din indiviziune a unui teren aflat pe un titlu de proprietate cu 10 titulari (moștenitori)? Terenul provine de la bunica noastră care a avut 2 copii, pe tatăl nostru cu 4 copii și unchiul nostru cu 6 copii. Titlul conține 2 locații diferite cu suprafețe egale,8500m² fiecare. Din cei 6 veri doar 3 mai trăiesc.
Vă mulțumesc!
În 1999 am cumpărat cota de 37/40 dintr-un apartament de 88m² compus din 4 camere si 3 balcoane în urma unei dezbateri de mostenire a unei familii. Unul din moștenitori nu a vrut sa-și vîndă cota de 3/20 rămânând coproprietar cu o cota de 3/40 din tot apartamentul.În toată această perioadă eu am plătit toate impozitele la primarie pentru întreg apartamentul, i-am adus înbunătătiri, am locuit in el permanent. Mostenitorul nu s-a interesat niciodată pe toată perioada de 16 ani de acea cotă ce i-a rămas.
Doresc să aflu dacă pot înainta o cerere catre instantă de intrare în posesia cotei de 3/40 prin uzucapiune deoarece am constatat că în Codul de Procedură Civilă există această posibilitate dar nu știu care este procedura legală.
Vă multumesc si astept răspuns!
Răspuns la discuția evaluare cota parte apartament
Multumesc pentru raspuns. Cine-mi stabileste valoarea sultei si dupa ce criterii ?
Detin cota de 37 /40 dintr-un apartament in suprafață de 87 mp. Cota de 3/40 apartine unui coproprietar . Coproprietarul doreste sa-i platesc contravaloarea cotei parti de 3/40. Doresc sa aflu cum se face evaluarea bunului pentru a stabili valoarea cotei coproprietarului și care este procedura legală . Mentionez ca din anul 1999 de cand am intrat in posesia apartamentului in cota de 37/40 ,eu m-am ingrijit de plata impozitului intregului bun , eu am adus imbunatatiri majore intregului bun din salariile familiei si nu din alte surse ,eu am locuit in intregul apartament ,apartamentul la data cumpărării fiind fara nicio imbunatatire de la ldarea in folosinta -1975. Multumesc si astept cu interes raspunsul Dvs.
Spatiile au apartinut fondului locativ de stat situate la parter. În ele au functionat; o agente CEC, vechea asociatie de locatari care s-a desfiintat de mult timp, o firma de asigurari iar alt spatiu servea drept camera oficiala a primariei. Nu a fost vîndut nici unul dintre ele. Acum doi ani la solicitarea asociatiei de proprietari, primaria a emis un act prin care preda aceste spatii pentru a fi bunuri proprii ale asociatiei. Mentionez ca primaria nu le avea în evidentele contabile si nu poseda nici o documentatie tehnica a blocurilor din oras din care sa ne dam seama ce destinatie initiala au avut. Prin aceste spatii trec conductele de apa si scurgere cu posibilitatea de racordare,
Problema a apărut cand proprietarii unei scari doresc inchirierea unui astfel de spatiu in care își desfasoara activitatea asociatia si că ei vor chirie de la asociatie invocand motivul ca este bun comun.
Eu consider ca aceste spatii sunt bunurile asociatiei si nu sunt bunuri comune ale proprietarilor din acele scari iar inchirierea lor se face numai de comitetul executiv fara acordul proprietarilor din scara.
Trei dintre spatii aflate in alte scari au fost inchiriate de asociatie catre terti,chiria folosindu-se in interesul scarilor respective iar aici proprietarii vor si ei sa beneficieze de acea chirie.
Aceasta este situatia si daca o intelegeti dati-mi cateva sugestii in aceasta problemă.
Răspuns la discuția Blocuri ANL
Va multumesc pentru îndrumare.
Apometrele sunt in apartamente dar cred ca nu este o problema, ei sunt chiriasi, nu proprietari.
Asociatia de proprietari poate sa detina spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta in urma unei donatii? Daca da ele sunt bunuri comune ale proprietarilor din scara unde se afla, sau sunt doar ale asociatiei?
Mentionez ca in actele de proprietate nu se specifica cota parte indiviza ale acestor spatii. Nu exista carte tehnica a blocului, din care sa rezulte destinatia acestor spatii.
Răspuns la discuția Blocuri ANL
Aceste blocuri ANL nu au in comun nimic cu blocurile pe care le administreaza asociatia de proprietari, ele sunt in alte locatii ce apartin primariei, singurul lucru comun aste faptul ca furnizorul de apa rece este acelasi, el fiind singurul din zona. Tocmai aici este problema ca acest furnizor in momentul cand au fost date in folosinta aceste blocuri, a apelat la primarie sa-si poata recupera contravaloarea apei consumate de ANLuri, primaria trimitandu-i la asociatia de proprietari. Asociatia (conducerea de la acea data ) i-a preluat si uite asa ne-am trezit cu restantieri din aceste blocuri care au marit datoriile asociatiei catre furnizorul de apa la cateva mii de lei, cazand pe umerii asociatiiei recuperarea datoriilor.
Mentionez ca aceste blocuri au apometre generale la fiecare scara, apometre dupa care se face facturarea de catre furnizor si apometre la fiecare apartament dupa care se face repartizarea pe apartamente.
Mai am o intrebare care nu are legatura cu subiectul anterior;
Asocatia de proprietari poate detine in proprietate spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, permite legea asa ceva?
Răspuns la discuția Blocuri ANL
Tocmai asta este problema, domnule Adriantot, ca eu vreau sa indrept aceasta situatie care este in afara legii 230. Eu sunt ales in comitet de mai putin de o luna si de aceea doresc si alte opinii din tară sa stiu cum au procedat si altii in situatii asemanatoare.
Apropo, nu joc teatru, sunt un om caruia îi place dreptatea si respectarea legilor, asa cum sunt ele.
Îmi cer scuze daca am fost putin ironic!