avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate karina2010

Activitate karina2010

Răspuns la discuția dezbatere mostenire
Dupa moartea mamei (acum 3 ani) nu s-a dezbatut succesiunea. Acum trebuie dezbatuta si dupa mama? Daca vrem sa vindem casa, se poate fara dezbaterea succesiunii?
Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din extravilan sau numai casa cu terenul aferent?Cat costa dezbaterea mostenirii?
Discuție Dobanda bancara
In anul 2006 am luat un imprumut de 10000 lei de la o banca, dobanda de 10,9%, fluctuanta, cu o durata de rambursare de 5 ani. Pe parcurs aceasta dobanda a ajuns 18,45 % cat este si in prezent. Zilele trecute am primt de la banca o scrisoare prin care mi se propune scaderea dobanzii cu trei procente de la 1 aprilie a.c. si transformarea ei in dobanda fixa pentru restul de timp ramas, adica un an pana la achitarea sumei totale. Ce ma sfatuiti sa fac? Nu cumva dobanzile vor scadea in viitorul apropiat sub 15,45%, iar bancile fac acest lucru pentru a nu pierde prea mult?
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Va multumesc pentru raspunsurile date.
Casa este construita de parinti au locuit impreuna in ea 40 de ani.
Legal in ce sens?Ce se intampla dupa?
Discuție MOSTENIRE
Buna ziua.Mama a decedat in luna octombrie 2009. Am ramas tata si 3 surori toate majore.Dupa decesul mamei, tata traieste in concubinaj cu o femeie in casa parinteasca. Dezbaterea mostenirii trebuie sa se faca intr-un termen limita?Daca tata s-ar casatori legal cu concubina ar putea sa-i faca acte pe casa fara acordul nostru?Dar cu acordul doar uneia dintre noi?