avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate mary0505

Activitate mary0505

Buna ziua ,
Am iesit pe 28.03.2019 la pensie (anticipata partial), cu o pensie destul de mica . M-am dus la o firma pentru verificarea calculului pensiei si mi s-a comunicat ca ar fii trebuit sa fie mai mare pensia cu 47 lei. Calculul nu a fost semnat, inregistrat , pesemne ca mi s-ar fii cerut o plata mai mare ...
Mi s-a spus ca nu au fost luate in calcul 2 adeverinte, una in care am lucrat 6 luni si am avut acord global, spor CNE , si o alta , la alta intreprindere, unde am lucrat 8 ani si unde am avut alte premii, beneficii, etc. trecute intr-o coloana pentru care s-a platit CAS. Ambele adeverinte nu au fost luate in calcul la stabilirea pensiei, ci doar cartea de munca..
Am facut contestatie in termenul de 30 de zile de cand am depus dosarul de pensie si nu am primit raspuns dupa contestatie in 45 de zile .
Pe 22 mai am depus dosar la tribunal ( singura) pentru a cere recalcularea pensiei .
Dupa o saptamana ( astazi), am primit un raspuns ...ciudat...ca " Nu am indicat obiectul cererii" si ca nu am depus documente doveditoare la dosar.
Eu am mentionat in cererea mea motivul reclamarii casei de pensie pentru neluarea in calcul a celor 2 adeverinte , am atasat toate documentele justificative , copii, carte de munca, adeverinte, etc, , omitind doar TABELUL CU ACTIVITATEA IN MUNCA emis de catre Casa de Pensii.
INTREBARE :
1.Cum sa procedez? sa fac o completare la actiunea de trimitere in judecata sau sa o redactez din nou, cu adaugarea tabelului neintrodus initial la documentele atasate ?
2. Ma zbat degeaba ? Din discutiile de pe internet , am inteles ca doar prin judacata se iau in considerare adeverintele cu aceste sporuri.
Faptul ca nu sunt continue sau pe o perioada mare de timp , nu se iau in considerare? Atunci , de ce se mai emit?
Astept un raspuns cat mai urgent pentru ca in cateva zile trebuie sa ma prezint la tribunal.,
Multumesc anticipat celor care-si vor gasi timp sa ma ajute cu un raspuns.
am solicitat joia trecuta prin telefon unei colege sa- mi completeze un bilet de concediu de odihna pentru 2 zile din zilele ramase neefectuate din 2009 .
Colega mi-a spus ca sefa imi semneaza cele 2 zile de CO -am tot comentariul ei pe email....
Astazi, luni . la ora 16 sunt sunata ca nu mi-a semnat concediul de odihna
d-l directorul general ...in conditiile in care de astazi sunt in medical....iar .la noi la serviciu urmeaza restructurari multe ...
Din acest motiv cred ca vor sa ma forteze sa vin la serviciu in perioada de CM si sa semnez preavizul ....
Cum sa procedez?
daca sunt in medical si imi trimit printr-un imputernicit (executor judecatoresc,...,etc)preavizul , pot sa refuz sa-l primesc ?