avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... neluarea in calculul pensiei anticipate partial a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

neluarea in calculul pensiei anticipate partial a adeverintelor de salariu

Buna ziua ,
Am iesit pe 28.03.2019 la pensie (anticipata partial), cu o pensie destul de mica . M-am dus la o firma pentru verificarea calculului pensiei si mi s-a comunicat ca ar fii trebuit sa fie mai mare pensia cu 47 lei. Calculul nu a fost semnat, inregistrat , pesemne ca mi s-ar fii cerut o plata mai mare ...
Mi s-a spus ca nu au fost luate in calcul 2 adeverinte, una in care am lucrat 6 luni si am avut acord global, spor CNE , si o alta , la alta intreprindere, unde am lucrat 8 ani si unde am avut alte premii, beneficii, etc. trecute intr-o coloana pentru care s-a platit CAS. Ambele adeverinte nu au fost luate in calcul la stabilirea pensiei, ci doar cartea de munca..
Am facut contestatie in termenul de 30 de zile de cand am depus dosarul de pensie si nu am primit raspuns dupa contestatie in 45 de zile .
Pe 22 mai am depus dosar la tribunal ( singura) pentru a cere recalcularea pensiei .
Dupa o saptamana ( astazi), am primit un raspuns ...ciudat...ca " Nu am indicat obiectul cererii" si ca nu am depus documente doveditoare la dosar.
Eu am mentionat in cererea mea motivul reclamarii casei de pensie pentru neluarea in calcul a celor 2 adeverinte , am atasat toate documentele justificative , copii, carte de munca, adeverinte, etc, , omitind doar TABELUL CU ACTIVITATEA IN MUNCA emis de catre Casa de Pensii.
INTREBARE :
1.Cum sa procedez? sa fac o completare la actiunea de trimitere in judecata sau sa o redactez din nou, cu adaugarea tabelului neintrodus initial la documentele atasate ?
2. Ma zbat degeaba ? Din discutiile de pe internet , am inteles ca doar prin judacata se iau in considerare adeverintele cu aceste sporuri.
Faptul ca nu sunt continue sau pe o perioada mare de timp , nu se iau in considerare? Atunci , de ce se mai emit?
Astept un raspuns cat mai urgent pentru ca in cateva zile trebuie sa ma prezint la tribunal.,
Multumesc anticipat celor care-si vor gasi timp sa ma ajute cu un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
mary0505, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 30 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocati si Decizia ÎCCJ nr. 19 din 17 octombrie 2011, privind recursul în interesul legii, referitor la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, prin luarea în considerare a formelor de retribuire obţinute în acord global, prevăzute de art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea retribuirii, publicată în M.Of. nr. 824 din 22 noiembrie 2011, intrată în vigoare la data de 22 noiembrie 2011.

C.proc.civ.
Art. 204 Modificarea cererii de chemare în judecată

(1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat.
În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.

(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă când:
1. se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;

2. reclamantul măreşte sau micşorează cuantumul obiectului cererii;

3. se solicită contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit în cursul procesului;

4. se înlocuieşte o cerere în constatare printr-o cerere în realizarea dreptului sau invers, atunci când cererea în constatare este admisibilă.

(3) Modificarea cererii de chemare în judecată peste termenul prevăzut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie octav13 octav13 Buna ziua. Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2014. La calcularea pensiei nu a fost luat in calcul acordul global pentru perioada 1980_1984 conform ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare catalinatravel2 catalinatravel2 Buna ziua, 1)Am depus dosarul pentru pensie anticipata fara penalizare(4.06.2014),am crezut ca am:vechime:38 ani si 7 luni,dar am avut zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Demersuri contestatie decizie pensie jenilazar jenilazar Buna ziua, Am depus de curand (,acum o saptamana,) dosarul pentru pensionare anticipata partial, dosar in care am depus si o adeverinta cu sporuri si lucru in ... (vezi toată discuția)