Buna ziua.
Parintii mei sunt coproprietarii unui apartament.Eu si sotia mea locuim in acest apartament.Compania la care lucrez imi deconteaza cheltuielile cu chiria dar cu conditia sa nu inchei un contract de inchiriere cu parintii mei sau ai sotiei.Intrebarea este cum am putea trece apartamentul parintilor pe numele altei persoane (matusa mea) dar fara a leza in vreun fel drepturile parintilor mei asupra apartamentului, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla cu matusa (deces, casatorie etc )lucru care ar complica problema.Exista vreun act prin care matusa mea sa detina drepturile de inchiriere ale apartamentului catre mine si totusi parintii mei sa ramana proprietari pentru ca la finante pentru a inregistra un contract de inchiriere e nevoie de actul de proprietate.
Buna ziua. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
SC X SRL are un contract de comodat pentru un apartament, cu o persoana fizica care este plecata in strainatate. In contractul de comodat este specificat ca firma X poate subinchiria apartamentul. SC X SRL poate inchiria apartamentul unei alte persoane fizice pentu o anumita suma de bani?
Mentionez ca SC X SRL NU are sediul social sau vreun punct de lucru in acel apartament si ca are ca obiect de activitate inchirierea de imobile si terenuri.
Buna ziua
Lucrez la o institutie publica. Am incheiat un contract de furnizare cu un operator economic in urma unei proceduri de cerere de oferte.Operatorul nu a reusit sa livreze marfa datorita unor justificari pertinente si am promisiunea ca o va livra in 15 zile. Termenul limita prevazut in contract este 25.06. Cum pot modifica contractul astfel incat operatorul sa-mi aduca marfa in cele 15 zile promise dar eu sa o platesc acum , in avans pentru ca acum avem bani in buget.
buna ziua .
am mai multe intrebari si am nevoie mare de ajutor.
Eu si sotia vrem sa facem un contract de intretinere cu bunicii ei.Daca nu inregistram contractul la oficiul cadastru e vreo problema?Vom aparea la primarie cu impozit pe cladiri?Sau la finante?Interesul nostru e sa nu avem proprietate pe nume .Vrem sa beneficiam de programul prima casa.In ce masura poate fi atacat de unchii sotiei ?
Dovada ingrijirii cum trebuie facuta?Ei deocamdata se ingrijesc singuri. Cum trebuie sa ne pazim de eventualele atacuri de dupa.Poate de la cei doi fii.Ei trebuie consultati in vreun fel acum?
Cred ca dr de habitatie/uzufruct se refera la faptul ca ei o sa stea acolo.Asta si vrem. Dar situatia noastra ne impune faptul sa nu avem proprietate imobiliara pe nume(sa fim proprietari ).Cum putem realiza lucrul acesta?Se poate stipula asta in contract ?
la noi nu e cazul sa-i ingrijim, ei momentan se descurca singuri ? au pensii bune nu accepta bani sau alte favoruri . Ei vor doar sa ne lase casa .Bineinteles ca noi o sa ne ingrijim de ei fara a fi conditionati.
Imi puteti spune daca in cazul contractului de intretinere noi devenim proprietari dupa semnarea lui sau dupa decesul bunicilor.Ce se intampla cand unul decedeaza? trebuie modificat contractul sau se continua?Cei doi fii trebuie intr-un fel sa-si dea acordul?
buna seara . multumim pt promtitudine.
am inteles ca un contract de intretinere e cel mai indicat dar cautam o forma care sa nu implice prea multe clauze.Acestea pot fi stipulatein contract sau are o forma standard?
Buna ziua.Eu si sotia mea avem o speta si nu stim cum sa o rezolvam.Bunicii sotiei sunt in varsta,au trei copii: doi baieti si o fata(mama sotiei mele).Cei doi baietii nu se ocupa deloc de ei ba chiar unul e alcoolic de 20 ani si sta pe capul lor. Bunicii au o casa (1/2 fiecare dintre ei).Vrem sa gasim o modalitate prin care dupa (Doamne fereste ) decesul lor cei doi baieti sa nu intre la succesiune.Bunicii vor sa facem un contract de intretinere, un testament sau ceva pentru ca nici ei nu vor sa le lase nimic.Mama sotiei mele ne sustine in tot ceea ce facem, ea este cea care are grija de bunici in fiecare zi.Ce ne sfatuiti sa facem?Cautam o modalitatea care sa nu poate fi revocata sau atacata in instanta, nu stiu exact care este termenul juridic.Ne-ar interesa o modalitate prin care sa nu devenim proprietari acum ci doar dupa decesul bunicilor.