Buna ziua.
Parintii mei sunt coproprietarii unui apartament.Eu si sotia mea locuim in acest apartament.Compania la care lucrez imi deconteaza cheltuielile cu chiria dar cu conditia sa nu inchei un contract de inchiriere cu parintii mei sau ai sotiei.Intrebarea este cum am putea trece apartamentul parintilor pe numele altei persoane (matusa mea) dar fara a leza in vreun fel drepturile parintilor mei asupra apartamentului, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla cu matusa (deces, casatorie etc )lucru care ar complica problema.Exista vreun act prin care matusa mea sa detina drepturile de inchiriere ale apartamentului catre mine si totusi parintii mei sa ramana proprietari pentru ca la finante pentru a inregistra un contract de inchiriere e nevoie de actul de proprietate.
Solutie -contract parinti cu matusa(in continutul caruia sa se stipuleze posibilitatea subinchirierii ) si cu matusa cu dvs de subinchiriere,fara sa mai treceti in contractul de subinchirire cine este proprietarul.Nu faceti altfel de transferuri este riscant.
Orice instrainare a imobilului fictiva va poate aduce prejudicii (proprietarului real).Solutie:Incheiati un contract de inchiriere cu o alta persoana la o alta adresa.
Contract de inchiriere
radu26
Intr-un contract de inchiriere intre doua pers fizice, a unui spatiu cu destinatia de locuinta, din care locatarul are o firma si vrea sa-si deschida punct de ... (vezi toată discuția)