avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate Gratzy77

Activitate Gratzy77

Dorim sa deschidem un magazin second hand, am analizat toate variantele si ne gandeam sa mergem pe varianta inteprinderii individuale, dar cu noile conditii nu stim daca mai este bine sa mergem pe asta, ce sfaturi ne dati?
Multumim.
Buna ziua. Sunt in concediu prenatal din luna ianuarie, pana acum nu am primit pentru cele doua luni de concediu avute pana acum, de la firma nu am sanse sa-i primesc ptr ca firma are probleme financiare mare, urmeaza sa se inceapa procedura de insolventa. Vreau sa stiu daca atunci cand o sa fie delegat un admistrator judiciar sau un lichidator, o sa-mi dea acesti bani, trebuie sa fac o cerere speciala pentru asta, daca nu-mi mai recuperez banii? Va rog sa ma invatati ce sa fac, daca as da firma in judecata nu as rezolva nimic.
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediu prenatal, venitul meu lunar in ultimele 6 luni fiind de 2800lei brut pentru 5 luni, iar o luna fiind de 1200 lei, si cum va fi trecut acest venit in adeverinta pe care o s-o depun la dosarul pentru concediu de crestere al copilului( adica o sa se treaca in adeverinta valoarea concediului prenatal ca fiind venitul brut?)
Multumesc.
In cazul in care firma a inceput procedura de insolventa, iar eu sunt concediu prenatal, pot sa merg la CAS cu actele doveditoare de incepere a procedurii, pentru a putea primi banii pe concediu direct de la CAS? Si va rog sa-mi mai spuneti, daca pot sa mi se dea si banii pe lunile din urma pentru ca de la firma eu nu am primit niciun ban, firma avand dificultati financiare.
Multumesc.
Buna ziua. La 10.01.2010 am intrat in concediu prenatal, banii ptr concediu stiu ca trebuie sa-i primesc de la firma, iar firma o sa-i recupereze de la CAS, dar firma are mari dificultati financiare si o sa se inceapa procedura de faliment/ insolventa, ideea este ca nu stiu daca o sa-mi mai recuperez banii ptr concediu prenatal, si ce as putea face in aceasta situatie.
Multumesc.
Buna ziua. Pe data de 10.01.2010 am intrat in concediu prenatal, acum am aflat ca firma o sa intre in faliment/insolventa, o parte din angajati fiind deja in somaj de la 1.01.2010, va rog sa-mi spuneti daca ma poate trimite si pe mine in somaj, si daca da, mai am dretul sa mai beneficiez de concediu prenatal si daca mai pot intra in concediu pentru cresterea copilului.
Multumesc