avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu prenatal

Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediu prenatal, venitul meu lunar in ultimele 6 luni fiind de 2800lei brut pentru 5 luni, iar o luna fiind de 1200 lei, si cum va fi trecut acest venit in adeverinta pe care o s-o depun la dosarul pentru concediu de crestere al copilului( adica o sa se treaca in adeverinta valoarea concediului prenatal ca fiind venitul brut?)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:15, 23 Februarie 2010
OUG 158/2005-Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie aferenta concediului de maternitate mihaela.grumi mihaela.grumi Buna ziua, La data de 1 septembrie mi-am schimbat locul de munca, cu aceeasi data (1.09) am intrat si in concediu prenatal. Mi s-a cerut sa aduc o ... (vezi toată discuția)
Postnatal patrascu ioana patrascu ioana am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D> (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Jakob Jakob Buna ziua, Concediul prenatal se calculează la cele 12 luni lucrate necesare pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului? Va multumesc ! (vezi toată discuția)