avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Corina I. Mihai

Activitate Corina I. Mihai

Buna ziua,
In cazul unui imobil care ar putea fi dobandit prin uzucapiune in 2016 (cand s-ar implini 30 de ani de posesie neintrerupta si neviciata) am ajuns in situatia imposibilitatii platii impozitului din motiv ca nu pot furniza CNP-ul proprietarului decedat acum 28 de ani.
Va rog sa ma informati daca exista riscul ca dupa obtinerea acestui CNP de la Oficiul Starii Civile si furnizarea acestuia la Administratia Finaniciara sa primesc o instiintare sau sa inceapa demararea unei proceduri de executare silita sau ceva similar pe motiv ca este vid de proprietare. Din informatii de pe internet am aflat ca se trece la executarea silita in cazul neplatii impozitului in termen de 15 zile de la primirea unei instiintari oficiale.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție Uzucapiune
Buna ziua,
Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie:
- Matusa A a locuit neintrerupt si neviciat timp de 23 ani (1980 - 2009) in acest apartament proprietate a unchiului B decedat in 1986. Nu exista un testament de la unchiul B la matusa A.
- Matusa A a fost nepoata din partea sotiei unchiului B si l-a ingrijit pe acesta timp de 6 ani (1980 – 1986 - exista martori in acest sens). Sotia unchiului B si unicul fiu al acestora au decedat inaintea unchiului B.
- Matusa A a platit ratele ramase neachitate la acest apartament pana in 1993, a suportat toate cheltuielile de intretinere, impozit, etc. timp de 23 ani.
- In 2003 s-a obtinut un numar cadastral provizoriu pe acest apartament unde este mentionat vocatie mostenire ptr matusa A.
- Matusa A (decedata in 2009) a lasat testament ptr mine si fratele meu in care mentioneaza ca ne lasa toate bunurile mobile si imobile.
- Dupa decesul matusii A eu am continuat sa platesc toate cheltuielile cu acest apartament.
In aceasta situatie, uzucapiunea extratabulara (art 944) si jonctiunea posesiilor (art 947) din Noul Cod Civil ne ajuta in solutionarea acestei probleme?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Dobandire drept proprietate
Buna dimineata!
Au trecut 24 de ani de la moartea unchiului G si nu s-a prezentat nimeni sa revendice nimic. Ar fi mai intelept sa asteptam pana in 2016 (uzucapiunea de 30 de ani) si atunci am intra automat in posesie? Matusa mea a facut o solicitare oficiala la cativa ani de la moartea unchiului G sa intre in posesia apartamentului, in care mentiona ca l-a ingrijit 6 ani, s-a ocupat cu inmormantarea, a achitat ratele ramase de platit pentru achizitia apartamentului dupa moartea unchiului G. Raspunsul oficial a fost ca este vid de proprietate si ca apartamentul ar trebui sa intre in proprietatea statului dar dupa acest raspuns nu s-a mai intamplat nimic si matusa a continuat sa locuiasca in acest apartament si sa plateasca absolut toate cheltuielile. Uzucapiunea extratabulara ne poate ajuta in aceasta situatie?
Multumesc,

Corina M.
Răspuns la discuția Dobandire drept proprietate
Buna ziua!
Multumesc pentru raspunsul f. prompt.
Din pacate unchiul G nu a apucat sa lase un testament desi intentiona sa ii lase matusii A mostenire acest apartament, aceasta ingrijindu-l 6 ani cat unchiul G a fost imobilizat la pat.
Faptul ca matusa A figureaza de cel putin 5 ani cu "vocatie mostenire" in dosarul de cadastru si intabulare al apartamentului ii dadea cumva dreptul sa dobandeasca proprietatea acestui apartament? Si apoi faptul ca in testamentul matusii A este mentionat ca eu si fratele meu suntem mostenitorii ei, ne da dreptul sa dobandim proprietatea acestui apartament?
Multumesc,

Corina M.
Stimati domni,
Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie:
Matusa mea A. (decedata in feb. 2009) a locuit neintrerupt inca din 1980 in acest apartament proprietate personala a unchiului ei G. (decedat in 1986). Matusa A. l-a ingrijit pe unchiul G. imobilizat la pat in perioada 1980 – 1986. Matusa A era nepoata de frate a sotiei unchiului G. Sotia si fiul unchiului G au decedat inaintea unchiului G. Dupa decesul fiului unchiului G. (var primar cu matusa A.) s-a intocmit Certificatul de mostenitor in care este mentionat ca unchiul G. este unicul mostenitor al apartamentului in cauza. Nu mai exista alti mostenitori din partea unchiului G.
Matusa mea A. a suportat toate cheltuielile cu acest apartament, nu a avut niciodata restante, ba chiar a suportat si o parte din ratele pentru achizitia acestui apartament, neachitate dupa decesul unchiului G.
In 2004 s-a facut cadastrul si intabularea acestui apartament, necesare demararii lucrarilor de consolidare a imobilului in care se afla apartamentul. In acest dosar cu numar cadastral provizoriu este mentionat ca matusa mea A are vocatie mostenire.
Matusa mea A a mentionat in testament ca lasa toate bunurile mobile si imobile mie si fratelui meu. Din feb. 2009 eu support toate cheltuielile cu acest apartament.
Va multumesc pentru sfaturi,
Corina M.