avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua,
Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie:
- Matusa A a locuit neintrerupt si neviciat timp de 23 ani (1980 - 2009) in acest apartament proprietate a unchiului B decedat in 1986. Nu exista un testament de la unchiul B la matusa A.
- Matusa A a fost nepoata din partea sotiei unchiului B si l-a ingrijit pe acesta timp de 6 ani (1980 – 1986 - exista martori in acest sens). Sotia unchiului B si unicul fiu al acestora au decedat inaintea unchiului B.
- Matusa A a platit ratele ramase neachitate la acest apartament pana in 1993, a suportat toate cheltuielile de intretinere, impozit, etc. timp de 23 ani.
- In 2003 s-a obtinut un numar cadastral provizoriu pe acest apartament unde este mentionat vocatie mostenire ptr matusa A.
- Matusa A (decedata in 2009) a lasat testament ptr mine si fratele meu in care mentioneaza ca ne lasa toate bunurile mobile si imobile.
- Dupa decesul matusii A eu am continuat sa platesc toate cheltuielile cu acest apartament.
In aceasta situatie, uzucapiunea extratabulara (art 944) si jonctiunea posesiilor (art 947) din Noul Cod Civil ne ajuta in solutionarea acestei probleme?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu prea aveti sanse sa dobanditi pe uzucapiune!


Dezbateti toate succesiunile de pe urma tuturor celor ce au decedat, inclusiv de pe urma matusii A, cea care v-a lasat testament.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire drept proprietate Corina I. Mihai Corina I. Mihai Stimati domni, Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie: Matusa mea A. (decedata in feb. 2009) a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune garsoniera Nechifor Georgel Nechifor Georgel In cazul in care proprietarii unei garsoniere au decedat in cursul anului 2013, nu au avut copii, dar au avut frati si surori(eu sunt nepot), pot dobandi drept ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)