avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate maria petrache

Activitate maria petrache

Răspuns la discuția somajul tehnic
va multumesc!
Răspuns la discuția somajul tehnic
va multumesc frumos, totusi nu imi este clar!
angajatul - maxim 90 zile scutit de contributii, clar!
Dar in conditia in care somajul tehnic se acorda secvential, prin rotatie, in diferite perioade ale anului( numai pana in 31.12.2010), care sa nu depaseasca 90 zile/angajat, dar insumate pe toti angajatii sa depaseasca 90 zile calendaristice la angajator cum se procedeaza??? Angajatorul este scutit de plata contributiilor numai 90 zile, sau 90zile ptr fiecare angajat, si per total poate ajunge si la 200 zile scutire de contributii datorate la BAS?
Răspuns la discuția somajul tehnic
Va multumesc frumos, o zi buna!
Răspuns la discuția somajul tehnic
Potrivit art. 1, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 4/2010 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială pentru anul 2010 “Începând cu luna februarie 2010, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendării contractului individual de muncă din initiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activității potrivit art. 52, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare, salariații ale căror contracte sunt astfel suspendate și care beneficiază de indemnizația de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările și completările ulterioare, precum și angajatorii, pentru salariații respectivi, sunt scutiți de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.”
Răspuns la discuția somajul tehnic
In aceasta situatie se pot depasi cele 90 de zile ptr angajator. Este corect?
Discuție somajul tehnic
Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 de zile?
ocazional=1/an???? presupun ca tot ocazional este si de 2-3 ori pe an (ian, martie si oct. sa zicem) . Unde este definit acest ocazional?
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se face delimitarea stricta intre veniturile de natura profesionala cu caracter ocazional si cele cu caracter repetitiv (lunar, trimestrial, semestrial)
Va multumesc frumos ptr raspunsuri! O zi buna!
potrivit carui art de lege? Va multumesc ptr raspuns!