Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Goguvoinicu

Activitate Goguvoinicu

Buna ziua! Am si eu o problema legata de înregistrarea contabila a sumelor aferente anularii obligatiilor de plata accesorii aferente obligatiilor bugetare principale prevazute la art. IX, X, XI si XII din OUG nr. 69/2020 pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind codul fiscal. Am suma X aferenta dobinzilor/majorarilor de intarziere, suma Y pentru penalitati de intarziere si suma Z pentru penalitati de nedeclarare. Cum le inregistrez contabil? Sumele X, Y si Z reprezinta sumele anulate (se va plati mai putin cu X+Y+Z din sumele datorate pentru luna 12.2020 si scadente la data de 25.01.2021).
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, se opereaza incetarea suspendarii cu data de 15.12 si apoi incetarea cim tot cu 15.12

La transmiterea catre ITM trebuie pe rand adica prima data incetarea suspendarii si apoi incetarea cim sau se pot transmite o singura data cu ambele?
Va multumesc!
Am un contract suspendat pentru o perioada de 90 de zile. In 14.12.2020 salariatul depune cerere de incetare a cim cu 15.12.2020. Cum procedez in revisal? Se opereaza incetarea suspendarii cu data de 15.12 si apoi incetarea cim tot cu 15.12?
Buna ziua!
La eliberarea adeverintei de vechime in rubrica „Salariul de baza, inclusiv sporurile care intra in calculul punctajului mediu anual” se va trece salariul de incadrare sau salariul brut? Intreb asta deoarece am cazul unui salariat care are spor de vechime procentual (25% la salariul realizat in luna adica la orele lucrate) dar salariul lunar brut nu este salariul de incadrare+sporul si asta in functie de orele lucrate si altele. Se va tine cont la calcularea pensiei de sumele inscrise in adeverinta? Daca am eliberat adeverinta cu salariul de incadrare este gresit?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
- un salariat cu cim perioada determinata de 9 luni vrea concediu fara plata in momentul in care mai are 27 der zile pina la expirarea cim;
- face cerere si cere 30 de zile CFP.
Societatea emite decizie de suspendare pe 30 de zile sau pe 27 de zile cat mai are de prestat salariatul pina la incetarea de drept a cim?
Răspuns la discuția Suspendare dupa suspendare CIM
Cornel Vasile a scris:

Veti inregistra incetarea suspendarii vechi si apoi operati o noua suspendare.

OK. Când pot opera incetarea si transmiterea celei vechi? Si pentru cea noua la fel? Ma refer ca si data. Multumesc!
Buna ziua!
Daca am de operat in Revisal o suspendare a unui CIM începând cu 16.05 si care este deja suspendat intre 24.04 si 15.05, cum voi proceda si cum voi transmite?
Buna ziua,
In urma inspectiei fiscale in anul 2019 o societate are de platit prin decizia fiscala (comunicata in 30.12.2019) o suma de 500 lei impozit pe profit anii anteriori 2014 si 2015 precum si o suma de 600 lei TVA de plata pentru 2018 si 2019 (pina la 06.2019). Ce inregistrari contabile trebuie facute?
Răspuns la discuția Dilema hotarare judecatoreasca


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Ce s-a cerut prin cererea introductiva?
Anularea titlului cu revenirea la situatia initiala si restituirea sumelor deja incasate sau doar anularea?
Daca s-a cerut doar anularea va trebui sa solicitati, eventual prin instanta, returnarea sumelor.

Nu stiu ce s-a cerut deoarece eu reprezint persoana juridica care a pierdut procesul si nu stim ce trebuie platit. Cum am spus, in hotarari nu se vorbeste decat de anularea titlului executoriu si sunt stabilite cheltuielile de judecata dar nu si de restituirea sumei poprite.
Buna ziua!
Va rog frumos un ajutor urgent in urmatoarea speta:
- s-a contestat in instanta un titlu executoriu de o persoana fizica in valoare de 600 lei iar in prima instanta s-a castigat cu anularea titlui si cheltuieli de judecata de 500 lei. S-a facut apel dar si acesta a mentinut sentinta initiala si a mai stabilit inca 55 lei cheltuieli de executare. Fac mentiunea ca in nici o hotarare nu se vorbeste de restituirea sumelor poprite ci doar de anularea titlui executoriu. Acum, cel care a piedut procesul (o persoana juridica) ce trebuie sa plateasca? Doar cheltuielile de judecata 555 lei? S-au si titlul executoriu care a fost emis de un executor?
Va multumec!