Din pacate pentru mine, formularea este destul de clara, in defavoarea mea.
"Reinchirierea locului de parcare pt anul...., se poate face numai cu acordul ADP, prin plata tarifului de reinchiriere pana la sfarsitul trim.I. In caz contrar, locul de parcare poate fi atribuit altui solicitant." Sunt suparata pe mine in primul rand, nu stiu cum am uitat!!!! M-a intrebat un vecin pe data de 2 aprilie si am fugit la ADP. Intotdeauna stiu ca plateam in ianuarie de frica de a nu ramane fara loc.
Am contract de inchiriere a unui loc de parcare in spatele blocului de peste 10 ani.
In contract scrie ca trebuie sa achit suma datorata pana la sfarsitul trim.I, altfel locul se repartizeaza altcuiva. Anul acesta efectiv am uitat (am avut niste probleme, dar evident este culpa mea) si m-am du sa achit in data de 2 aprilie, data la care era deja incheiat contract pe locul meu de catre o alta persoana, in data de 1 aprilie. Sunt constienta ca este vina mea, dar nu exista o marja legala... de cateva zile. Mai am vreo sansa de recuperare a locului de parcare, avand in vedere ca mai bine de 10 ani am platit la timp? Va multumesc anticipat
As dori sa imi dati temeiul legal in baza caruia se calculeaza data limita a depunerii unei reclamatii. Este vorba de o reclamatie pentru deteriorarea/ruperea geamantanului, iar raspunsul celor de la Tarom a fost ca am depasit cele 7 zile pentru depunerea reclamatiei.
Am aterizat pe Otopeni in data de 30 iunie 2014, iar reclamatia am transmis-o pe mail in data de 7 iulie 2014, dupa ce am facut o prima reclamatie ce a fost inregistrata la Otopeni chiar dupa ce mi-am luat bagajul, inainte de a iesi din aeroport.
In raspunsul lor, mi-au scris ca sunt in afara termenului legal, fara sa imi dea unul, deoarece:
"Ulterior urma ca, în termen de sapte(7) zile (inclusiv data calatoriei), dvs. să ne trimiteţi o reclamaţie scrisă cu privire la cele întamplate însoţită de celelalte documente necesare soluţionării reclamaţiei."
Am citit legislatia, respectiv Codul de procedura civila, si am gasit la art 181 ca:
"2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;"
Cred ca aceasta prevedere se respecta pe teritoriul Romaniei in toate cazurile. Gresesc?
Urmare unei convorbiri telefonice ulterioare raspunsului, mi-au repetat faptul ca termenul este de 7 zile de la data zborului, nefiind insa in pozitia de a-mi da un temei legal in baza caruia se calculeaza acest termen.
Multumesc anticipat
Cum ar trebui sa cumpere unul din soti un apartament/garsoniera din banii obtinuti dintr-o mostenire pentru a nu fi considerat bun comun achizitionat in timpul casniciei, in cazul unui divort?
Va multumesc pentru raspuns. Pentru acea sentinta trebuie sa ma adresez unui avocat ..sau cum ar trebui sa procedez? Stiu ca trebuie sa platesc pentru serviciul acesta, dar de unde/cum sa incep? SPer ca nu abuzez de amabilitatea dvs.
Am imprumutat niste bani unor prieteni (familie de cetatateni romani cu dubla cetatenie)
in ianuarie 2011, in baza unei hartii de mana, prin care se obligau sa imi restituie
datoria in maxim 6 luni iar in caz de "forta majora" banii imi vor fi dati de unul
din fiii lor (nume si nr telefon). Avand in vedere ca au intarziat mult cu restituirea
banilor, au mai intocmit o hartie prin care recunosteau datoria si promiteau ca
o vor restitui pana in decembrie 2012, anexand totodata si copii ale cartilor de identitate
si pasapoartelor celor doi soti.Am primit pana acum doar cca 30% din suma. Ei au o firma in Romania
intrata in insolventa si, cred, cateva terenuri pe care e pusa "poprire". Exista
vreo cale legala de a-mi recupera banii? Sa nu imi spuneti ca prostia se plateste,
asta STIU, dar cred in prietenie si onestitate.Multumesc