avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Botosneanu

Activitate Botosneanu

Pai daca as pulveriza ierbicide pe suprafata terenului, pentru a distruge vegetatia, cred ca asta ar cauza mult mai mult mediului (sanatatii oamenilor, solului, apei freatice, etc.), Ba mai mult, o perioada de timp nu as mai putea planta nimic pe teren. Substantele chimice sunt mai putin daunatoare mediului? Deranjant e faptul ca lasam actele normative la interpretarea unor persoane neavizate, fapt ce ne creeaza neplaceri si ne cauzeaza prejudicii. Astept un raspuns care sa ma lamureasca dacă un teren, pe care se afla doar vegetatie crescuta spontan, poate fi apreciat drept un teren insalubru/nesalubrizat, în înţelesul legislatiei privind protecţia mediului. Am calatorit in localitati montane unde, in curti, cetatenii aveau vegetatie de tot felul si necosita, insa nu mai considera nimeni ca mediul este insalubru, ba dimpotriva. Va salut, cu stima.
Sunt proprietarul unui teren intravilan pe care l-am achizitionat cu intenţia de a edifica o casă pe acesta. In prezent terenul este viran si nefolosit, iar pe acesta a crescut vegetatie. In vara anului 2014 autoritatea locala, invocand acte normative referitoare la protectia mediului, m-a înştiinţat cu privire la obligaţiile de salubrizare a terenului, solicitandu-mi sa tai vegetatia spontana, care crescuse pe teren la un nivel mai mare. Menţionez că pe terenul meu, în afară de vegetatie, care într-adevăr, nu era tăiată, nu se găseau deşeuri, gunoaie sau alte materiale care puteau afecta mediul, care puteau aduce daune asupra sănătăţii oamenilor, bunurilor sau mediului, sau care puteau polua apele freatice, atmosfera sau solul. La scurt timp dupa aceea mi-a fost aplicata o sanctiune contraventionala, conform unei hotarari locale care sancţionează cu amendă încălcarea “obligaţiei de a asigura salubrizarea terenului aflat în proprietate, neocupat productiv sau funcţional”. Precizez ca H.C.L. a fost emisa in baza prevederile O.U.G. 195/2005 privind protectia mediului. La descrierea faptei s-a mentionat doar “nu a efectuat salubrizarea terenului intravilan (tăiat iarba) deţinut in strada (...)". Solicitand lamuriri reprezentantilor locali mi s-a spus că s-a iniţiat o campanie împotriva celor care nu şi-au tăiat iarba de pe terenuri şi că s-a dispus sancţionarea celor în cauză. Intrebând la ce înălţime a firului de iarbă suntem pasibili de amendă şi când, din punctul d-lor de vedere, fapta constituie contravenţie, mi s-a răspuns “cam la 20 cm, asa am apreciat noi”. În lipsa unui act normativ care să reglementeze în mod clar aspectele legate de momentul în care fapta de a nu taia iarba poate fi apreciată drept contravenţie (inaltime, tip de vegetatie, suprafata, etc.) , apreciez drept ilegala sancţionarea mea pentru încălcarea prevederilor privind “obligaţia de a asigura saubrizarea terenului aflat în proprietate, neocupat productiv sau funcţional;” Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca as fi cultivat pe teren porumb, rapita, cartofi sau orice planta mai inalta. As fi fost obligat sa o tai? Consider ca în scopul urmarit autoritatea locala trebuie să adopte măsuri cu privire la întreţinerea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi din curţile cetăţenilor şi de pe terenurile acestora şi să emită acte normative în acest sens. Doresc sa imi spuneti dacă un teren, pe care se afla doar vegetatie crescuta spontan, chiar şi mai înaltă, poate fi considerat un teren insalubru/nesalubrizat, în înţelesul O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului (art.68 lit b)/sanct. de art.96 pct.10)? Indiferent de raspuns va rog sa motivati.
Un teren, pe care se afla doar vegetatie spontana, chiar şi mai înaltă, necosita, poate fi considerat un teren insalubru/nesalubrizat, în înţelesul O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului? In functie de raspuns va rog sa motivati.
In luna mai a anului 2005 un cetatean american (fara cetatenie romana si nerezident) putea deveni proprietarul unui apartament in Romania? Daca nu, care era cadrul legislativ care reglementa atunci acest aspect? Daca da, in ce conditii si care era legislatia in vigoare? Aceasta problema face obiectul unui dosar penal, iar raspunsul dvs. ar fi de mare ajutor. Va multumesc