avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatean american proprietar in Romania?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatean american proprietar in Romania?

In luna mai a anului 2005 un cetatean american (fara cetatenie romana si nerezident) putea deveni proprietarul unui apartament in Romania? Daca nu, care era cadrul legislativ care reglementa atunci acest aspect? Daca da, in ce conditii si care era legislatia in vigoare? Aceasta problema face obiectul unui dosar penal, iar raspunsul dvs. ar fi de mare ajutor. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Midori , utilizator 10:10, 1 August 2012
Putea deveni proprietarul unui apartament. Interdictia constitutionala (art. 44 alin (2)) se refera numai la terenuri, nu si la constructii.
Asa este, putea dobandi in mod legal dreptul de proprietate asupra apartamentului, dar nu si a cotei de teren aferente.
Buna ziua
Sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns:
Un cetatean Japonez cu domiciliul in Japonia doreste sa achizitioneze o casa in Romania, dar si sa locuiasca acolo. Un prieten neamt i-a spus ca achizionarea unei case in Germania ii asigura dreptul de sedere acolo. Intrebarea mea este urmatoarea: daca japonezul respectiv achizioneaza o casa (cu teren, in Romania), ii este asigurat dreptul de sedere in Romania?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)