avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate raluk20

Activitate raluk20

Stiam acest lucru, la notar se face declaratia. Multumesc! Eu am intrebat daca prin contractul de comodat facut la notar intre proprietara imobilului si firma pe care fiul sau o detine si are sediul social acolo, poate sa inchirieze sedii si daca in contractul de inchiriere poate sa apara firma si nu proprietarul de drept.
Va multumesc pr raspuns . La pc 1 o sa verific ce caen are. La pc 2 nu se mai inregistreaza la admistratia financiara, ci direct la orc o data cu dosarul.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema :

Am un SRL si vreau sa-i schimb sediul social in alt judet, am gasit sediul respectiv si am facut un contract de inchiriere, proprietarul fiind persoana juridica, cel putin asa a zis. Cand i-am cerut un document care atesta dreptul de proprietate mi-a zis ca are un contract de comodat autentificat la notar intre mama lui ( proprietara imobilului ) si firma pe care o detine, prin care poate sa inchirieze spatiul. Intrebarea mea este daca pot sa am un contract de inchiriere cu firma X, in calitate de proprietar, pentru ca asa a facut contractul, el figureaza ca si proprietar - nu cred ca se poate, intrucat vreau sa-mi deduc impozitul si TVA-ul, plus ca trebuie sa depun dosarul la ORC-X. Vreau sa stiu daca imi schimba sediul social la Orc cu acest contract autentificat plus cel de inchiriere ?

Răspuns la discuția Schimbare sediu social SRL
Pentru a simplifica procedura pt schimbare sediu social certificatul si adeverinta sunt eliberate de ORC si data de baze este la nivel national si nu se poate face nici o modificare, in vederea eliberarii unui alt certificat pt acelasi sediu, chiar daca este vorba despre aceeasi firma, o aberatie...si la AF era la fel
Răspuns la discuția Schimbare sediu social SRL
Conform ORC am sediul neschimbat, intrucat nu am depus anul trecut la ORC dosarul privind schimbarea sediului social- nu am ridicat de la AF certificatul si adeverinta- am expus in mare situatia in mesaj- intrebarea este ce pot sa fac, sediul e acelasi de cand a fost infiintata firma si nu a expirat, vreau doar sa l schimb, fara multe batai de cap.

Anul trecut , in iulie, am depus la Administratia Financiara sector 3 un contract de comodat in vederea schimbarii sediului social al unui SRL in acelasi judet si nu am ridicat certificatul si adeverinta necesare la ORC-BUCURESTI.

Am fost astazi, 12.07.2012 la ORC-BUCURETI pentru schimbarea sediului social al aceluiasi SRL, adresa fiind aceeasi cu cea din contractul de comodat depus anul trecut la AF sector 3, mentionez ca e vorba de aceeasi firma si bineinteles mi-au zis ca daca inregistrez din nou contractul de comodat in certificat va aparea ca exista o firma cu sediul social la adresa respectiva, in speta aceeasi firma, fiind un lucru aberant.

La AF sector 3 nu mai exista arhiva , deci nu pot sa mai ridic certificatul si adeverinta de anul trecut.

Care este procedura de urmat in aceasta situatie tipic romaneasca, intrucat cei de la ORC-BUCURESTI nu stiau.

Răspuns la discuția sediu secundar
Va multumesc !
Discuție sediu secundar

Vreau sa mi deschid un sediu secundar/punct de lucru pt SRL. Am citit pe internet ca exista diferenta intre sediu secundar si punct de lucru, in speta daca am sub 5 angajati trebuie specificat ca sediu secundar si nu ca punct de lucru.
Intrebarea mea este, daca am sub 5 angajati in AGA si Contractul de comodat scriu sediu secundar sau punct de lucru ? Actul constitutiv trebuie actualizat sau este de ajuns doar AGA ?
Va multumesc anticipat !

Discuție sediu secundar

Vreau sa mi deschid un sediu secundar/punct de lucru pt SRL. Am citit pe internet ca exista diferenta intre sediu secundar si punct de lucru, in speta daca am sub 5 angajati trebuie specificat ca sediu secundar si nu ca punct de lucru.
Intrebarea mea este, daca am sub 5 angajati in AGA si Contractul de comodat scriu sediu secundar sau punct de lucru ? Actul constitutiv trebuie actualizat sau este de ajuns doar AGA ?
Va multumesc anticipat !
Discuție sediu secundar
Va multumesc anticipat !