Stiam acest lucru, la notar se face declaratia. Multumesc! Eu am intrebat daca prin contractul de comodat facut la notar intre proprietara imobilului si firma pe care fiul sau o detine si are sediul social acolo, poate sa inchirieze sedii si daca in contractul de inchiriere poate sa apara firma si nu proprietarul de drept.
Va multumesc pr raspuns . La pc 1 o sa verific ce caen are. La pc 2 nu se mai inregistreaza la admistratia financiara, ci direct la orc o data cu dosarul.
Am un SRL si vreau sa-i schimb sediul social in alt judet, am gasit sediul respectiv si am facut un contract de inchiriere, proprietarul fiind persoana juridica, cel putin asa a zis. Cand i-am cerut un document care atesta dreptul de proprietate mi-a zis ca are un contract de comodat autentificat la notar intre mama lui ( proprietara imobilului ) si firma pe care o detine, prin care poate sa inchirieze spatiul. Intrebarea mea este daca pot sa am un contract de inchiriere cu firma X, in calitate de proprietar, pentru ca asa a facut contractul, el figureaza ca si proprietar - nu cred ca se poate, intrucat vreau sa-mi deduc impozitul si TVA-ul, plus ca trebuie sa depun dosarul la ORC-X. Vreau sa stiu daca imi schimba sediul social la Orc cu acest contract autentificat plus cel de inchiriere ?
Pentru a simplifica procedura pt schimbare sediu social certificatul si adeverinta sunt eliberate de ORC si data de baze este la nivel national si nu se poate face nici o modificare, in vederea eliberarii unui alt certificat pt acelasi sediu, chiar daca este vorba despre aceeasi firma, o aberatie...si la AF era la fel
Conform ORC am sediul neschimbat, intrucat nu am depus anul trecut la ORC dosarul privind schimbarea sediului social- nu am ridicat de la AF certificatul si adeverinta- am expus in mare situatia in mesaj- intrebarea este ce pot sa fac, sediul e acelasi de cand a fost infiintata firma si nu a expirat, vreau doar sa l schimb, fara multe batai de cap.
Anul trecut , in iulie, am depus la Administratia Financiara sector 3 un contract de comodat in vederea schimbarii sediului social al unui SRL in acelasi judet si nu am ridicat certificatul si adeverinta necesare la ORC-BUCURESTI.
Am fost astazi, 12.07.2012 la ORC-BUCURETI pentru schimbarea sediului social al aceluiasi SRL, adresa fiind aceeasi cu cea din contractul de comodat depus anul trecut la AF sector 3, mentionez ca e vorba de aceeasi firma si bineinteles mi-au zis ca daca inregistrez din nou contractul de comodat in certificat va aparea ca exista o firma cu sediul social la adresa respectiva, in speta aceeasi firma, fiind un lucru aberant.
La AF sector 3 nu mai exista arhiva , deci nu pot sa mai ridic certificatul si adeverinta de anul trecut.
Care este procedura de urmat in aceasta situatie tipic romaneasca, intrucat cei de la ORC-BUCURESTI nu stiau.
Vreau sa mi deschid un sediu secundar/punct de lucru pt SRL. Am citit pe internet ca exista diferenta intre sediu secundar si punct de lucru, in speta daca am sub 5 angajati trebuie specificat ca sediu secundar si nu ca punct de lucru.
Intrebarea mea este, daca am sub 5 angajati in AGA si Contractul de comodat scriu sediu secundar sau punct de lucru ? Actul constitutiv trebuie actualizat sau este de ajuns doar AGA ?
Va multumesc anticipat !
Vreau sa mi deschid un sediu secundar/punct de lucru pt SRL. Am citit pe internet ca exista diferenta intre sediu secundar si punct de lucru, in speta daca am sub 5 angajati trebuie specificat ca sediu secundar si nu ca punct de lucru.
Intrebarea mea este, daca am sub 5 angajati in AGA si Contractul de comodat scriu sediu secundar sau punct de lucru ? Actul constitutiv trebuie actualizat sau este de ajuns doar AGA ?
Va multumesc anticipat !
Va multumesc anticipat !