Banca cesioneaza catre firma de recuperare creanta compusa din creditul nerambursat(inscris in tabelul definitiv) plus dobanzi si penalitati calculate de la deschiderea procedurii insolventei(nu sunt cuprinse in tabelul definitiv).Societatea a platit integral catre banca(firma de recuperare)creanta cuprinsa in tabelul definitiv, iar acum plateste conform tabelului, creditorii chirografari desfasurandu-si activitatea conform planului de reorganizare.
Executarea mea a inceput prin BEJ,creanta cuprinzand dobanzi si penalitati calculate pana la zi.Am depus contestatie, am solicitat suspendarea ,dar la recurs s-a respins suspendarea. Procesul se judeca in continuare pe fond iar executorul a ajuns la a doua licitatie.
Avocatul spune sa am rabdare ca vom castiga.Chiar nu stiu ce sa fac de aceea am apelat si la dumneavoastra. Multumesc!
Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un contract de fidjesiune(?).La data intrarii in insolventa societatea nu inregistra credite si dobanzi restante catre banca.Banca voteaza planul de reorganizare acceptand inscrierea in tabelul definitiv al creantelor cu suma reprezentand creditul ramas de rambursat.Dupa aprobarea planului, oct 2010, banca cesioneaza creanta firmei de recuperare a carei asociat unic este, dar include in creanta dobanzi penalitati si comisioane calculate de la deschiderea procedurii insolventei pana la zi.In anul 2011 sunt instiintat ca girant ca datorez respectivei firme o suma in care sunt incluse si dobanzile ulterioare calculate, fiind somat sa platesc acea suma.
Societatea mea, in reorganizare, a platit in totalitate sumele catre banca(ulterior catre firma de recuperare) conform planului de reorganizare lichidand creditul datorat.Cu toate acestea ,firma de recuperare a inceput executarea silita impotriva mea ,pretinzand toate dobanzile si penalitatile calculate de la deschiderea procedurii pana la zi plus cheltuielile de executare.Am depus contestatie la executare de peste sase luni, dar executare nu poate fi oprita
Este legala si normala aceasta actiune?Dati-mi un sfat cum sa-i opresc sa-mi ia casa?
Multumesc.
Incepand cu data de 15.09.2010 am o pensie de invaliditate de gr.3 si tot de atunci sunt incadrat cu program de 4 ore .Locul de munca este cel avut anterior pensionarii.
Acum, mai precis pe 22 martie sunt programat pentru o interventie chirurgicala in urma careia nu voi putea muncii aproximativ 75 de zile.Pot beneficia de concediu medical in aceasta perioada si cum se calculeaza?Multumesc!
Sunt asociat unic la un SRL care nu mai desfasoara nici o activitate de 5 ani si care nu a mai platit nici o obigatie la finante.Nu am putut suspenda firma avand obligatii de platit si nici nu am putut solicita insolventa ,valoarea creantelor fiind de 15000 lei(mare parte penalitati si dobanzi).Societatea nu detine bunuri sau disponibilitati banesti nici sume de incasat.Ce sa fac cu aceasta firma?deoarece zilele trecute am primit de la ANAF un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.Ce inseamna asta?Multumesc!
In planul de reorganizare este prevazuta plata ratelor catre firma de leasing pe o perioada de 3 ani,in contractul de leasing mai sunt de platit doar 10 rate lunare(valoarea totala este aceeasi).Cum fac platile?
Societatea a carui administrator sunt este in reorganizare judiciara cu planul aprobat in luna octombrie 2010.In aceasta luna am facut primele plati conform planului dar cand am vrut sa fac plata creantei catre banca mi s-a spus ca, creanta a fost vanduta unei firme.Valoarea creantei este de 150000lei iar administratorul judiciar al societatii sustine ca vom plati doar aceasta suma fara dobanzile calculate de la deschiderea procedurii cand nu aveam nicio restanta,plus cele viitoare.Este corect sau nu?Creanta fiind garantata cu locuinta personala va intreb cine imi va da la achitarea integrala a creditului radierea pentru ipoteca?
Nu am precizat ca imobilul care este garantie la credit nu este proprietatea societatii.In aceasta situatie ,ce cheltuieli se platesc ,considerand ca societatea intra in lichidare si isi achita creditul din banii societatii?