avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate loli_bee

Activitate loli_bee

Buna ziua! Ce trebuie sa fac in momentul incare vreau sa cumpar un magazin alimentar (magazin complet utilat si cu stoc de marfa, iar eu as dori sa cumpar stocul de marfa si mobilierul dar pe societatea mea)? Care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez dupa incheierea contractului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua! Am o problema: as dori sa cumpar un magazin alimentar, dar o parte din stocul pe care vanzatorul il are nu este achitat fata de diferiti agenti comerciali. In aceasta situatie, vanzatorul mi-a propus doua variante: 1) ori ii ofer un pret mai mic pe afacere dar imi asum obligatia de a-i achita datoriile; 2) ori ii ofer un pret mai mare dar isi plateste el toate datoriile. In prima situatie ce trebuie sa fac: sa stipulez in contractul de vanzare ca imi asum obligatia de plata, cu specificatia sumei in mod expres in contract, pe care o voi plati in contul vanzatorului? Iar in a doua situatie, in momentul incheierii contractului, vanzatorul trebuie sa-mi faca dovada platii datoriilor? Sau, eu preiau stocul de marfa pe care il are, pe baza de facturi, si toti ceilalti agenti/creditori se vor indrepta impotriva lui? (Desi practic el imi va vinde un lucru care nu este al lui). Acesti agenti au dreptul de a-mi cere mie sa platesc acele marfuri, chiar daca eu le-am platit vanzatorului? Ce trebuie sa specific in contractul de vanzare cumparare astfel incat sa fiu exonerata de orice obligatie fata de alti creditori si sa nu fiu nevoita sa intru in raport cu creditorii vanzatorului? ( Pentru ca eu voi prelua un stoc de marfa, pe baza de inventar, cu facturi, dar nu stiu ce se intampla cu marfa care nu este achitata in momentul incheierii contractului si pe care eu o voi cumpara practic de la vanzator).
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna dimineata! Am si eu o intrebare si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Doresc sa cumpar un apartament, operatiunea se realizeaza intre 2 persoane fizice, si as vrea sa stiu daca: imobilul, obiectul contractului, se preda in momentul incheierii actului in forma autentica cu toate conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca acesta sa fie valabil cu eliberarea imediata a imobilului de catre vanzator sau exista prevederi care dispun ca dupa incheierea contractului de vanzare -cumparare vanzatorul are dreptul de a locui un anumit termen, nr de zile, pana la predarea efectiva a apartamentului. Pentru ca, vanzatorul are pretentia de a locui dupa incheierea contractului de vanzare cumparare inca una sau doua luni pana isi gaseste un alt apartament. Este legal? Exista prevederi care sa rezerve acest drept vanzatorului? Daca exista acest drept, trebuie stipulat in mod expres in contract (trebuie prevazuta durata in care el va locui practic in apartament sau se incheie contractul pur si simplu ?)?
Din punctul meu de vedere, nu mi se pare normal, sa-i mai acord inca un termen dupa incheierea contractului, avand in vedere faptul ca a fost incheiat un antecontract de vanzare cumparare, ce are ca termen 60 de zile pentru finalizarea contractului, timp in care ar putea sa-si gaseasca o locuinta. Dar, aceasta este parerea mea, fara cunoasterea textelor de lege.
Va multumesc anticipat