avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare afacere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare afacere

Buna ziua! Ce trebuie sa fac in momentul incare vreau sa cumpar un magazin alimentar (magazin complet utilat si cu stoc de marfa, iar eu as dori sa cumpar stocul de marfa si mobilierul dar pe societatea mea)? Care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez dupa incheierea contractului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:05, 28 Ianuarie 2012
Daca in contract e prevazuta cumpararea magazinului, atunci se factureaza bunurile achizitionate: marfa, mobilier, cladire etc.

Daca in contract e prevazuta fuziunea dintre cele doua societati, nu se mai factureaza ci societatea dvs. preia intreg patrimoniul celeilalte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare magazin alimentar invatacel invatacel Buna ziua, Am un magazin alimentar SRL si vreau sa preiau magazinul alimentar al altei firme....ce pasi trebuie sa urmez? cealalta firma de unde vreau sa ... (vezi toată discuția)
Preluare sc EllieM EllieM Buna ziua. Am o SC cu obiect de activitate servicii veterinare. Cat este de complicat sa preiau cu aceasta SC, alta SC cu acelasi obiect de activitate? ... (vezi toată discuția)
Datorii catre stat,cum pot rezolva ?? monicalucan monicalucan Buna ziua ,am si eu o problema si va rog sa ma ajutati sa o rezolv Am o societate comerciala mai exact un mic magazin de cartier din 2003,sunt administrator ... (vezi toată discuția)